Ελληνικής ιδιοκτησίας αεροπορική εταιρεία ξεκινάει καινοτόμο συνεργασία με την Airbus: Η LCI του Libra Group παρήγγειλε 7 ηλεκτρικά ελικόπτερα νέας γενιάς

Πηγή εικόνας LCI




Η LCI, ένας από τους κορυφαίους εκμισθωτές αεροσκαφών παγκοσμίως και μια από τις θυγατρικές εταιρείες αεροδιαστημικής του Libra Group, ανακοίνωσε μια άκρως καινοτόμο συμφωνία με την Airbus που στόχο έχει να προωθήσει το μέλλον της αεροπορίας.

Η ανακοίνωση έγινε στις 27 Φεβρουαρίου του 2024 στα πλαίσια του Vertical Aviation International HAI Heli Expo, ενός διακεκριμένου συνεδρίου ελικοπτέρων που έλαβε χώρα στο Άναχαϊμ της Καλιφόρνια. Η συμφωνία αυτή περιλαμβάνει την ανάπτυξη νέων οικοσυστημάτων για το Advanced Air Mobility (AAM), όπως λύσεις δικτύων φόρτισης για ηλεκτρικά αεροσκάφη.

Υπό αυτή τη συμφωνία, Η LCI γίνεται βασικός οικονομικός συνεταίρος της Airbus στα ΑΑΜ έργα, που περιλαμβάνουν κρίσιμες αποστολές όπως επείγουσες ιατρικές διακομιδές. Μέσω της συνεργασίας αυτής θα αναπτυχθούν καινοτόμες λύσεις χρηματοδότησης ή μίσθωσης για πιθανούς πελάτες του Airbus CityAirbus NextGen, ενός πλήρως ηλεκτρικού, τετραθέσιου πρωτότυπου ελικοπτέρου κάθετης απογείωσης και προσγείωσης (eVTOL).

Επιπρόσθετα, η LCI έχει παραγγείλει κατ’ ελάχιστο 7 ελικόπτερα Airbus τελευταίας γενιάς, με την παραλαβή τους να εκτιμάται το 2025. Αυτή περιλαμβάνει 5 νέα ελικόπτερα Airbus H145 και δύο H175 αξίας περίπου 100 εκατομμυρίων δολαρίων. Χτίζοντας πάνω σε μια 20ετή σχέση, η LCI και η Airbus σχεδιάζουν να επενδύσουν σε ακόμα περισσότερους τύπους, τεχνολογίες και αριθμό ελικοπτέρων δίνοντας αυξημένη έμφαση στη βιωσιμότητα.

Ο Bruno Even, CEO της Airbus Helicopters, δήλωσε, “Η LCI και η Airbus συνεργάζονται στενά για σχεδόν δύο δεκαετίες, κορύφωση της οποίας είναι η πρόσφατη παραγγελία επτά ελικοπτέρων νέας γενιάς. Η νέα αυτή συνεργασία είναι φυσική εξέλιξη αυτής της σχέσης και αντανακλά τις κοινές μας δυνατότητες. Μαζί με τους συνεργάτες μας, η Airbus Helicopters μένει πιστή στη δέσμευση της να προσφέρει βιώσιμη ανάπτυξη και καινοτομία στους πελάτες μας καθώς αυτοί αναλαμβάνουν κρίσιμες επιχειρησιακά αποστολές.”

Η Airbus προβλέπει ζήτηση για πάνω από 16.000 νέα ελικόπτερα μέχρι το 2041, με τη συνολική τους αξία να προσεγγίζει τα 130 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Airbus και η LCI σχεδίασαν αυτή τη συμφωνία ώστε να εντοπίσουν τις κατάλληλες υποδομές και καινοτόμα χρηματοδοτικά εργαλεία που απαιτούνται για να ανταποκριθούν σε αυτή τη ζήτηση.

Ο Jaspal Jandu, CEO της LCI, δήλωσε, “Ο συνδυασμός της πολύχρονης εμπειρίας της Airbus’ στο business development, το forecasting και το σχεδιασμό, και της αποδεδειγμένης εμπειρίας της LCI’s στις μισθώσεις, επενδύσεις, και στα καινοτόμα χρηματοδοτικά εργαλεία, θα μας δώσει τη δυνατότητα να ανταποκριθούμε στις ανάγκες της αγοράς ύψους αρκετών δισεκατομμυρίων δολαρίων με βιώσιμο τρόπο.”

Μια από τις εταιρείες αεροδιαστημικής του Libra Group, ενός διεθνούς επιχειρηματικού ομίλου με 20 επιχειρήσεις και περιουσιακά στοιχεία και παρουσία σε 60 χώρες, η LCI έχει ένα στόλο περίπου 350 αεροσκαφών σε λειτουργία ή υπό παράδοση που συνεχώς αυξάνεται, που περιλαμβάνει 125 BETA Technologies ALIA-250 eVTOLs και 40 Elroy αυτόνομα VTOL μεταφοράς φορτίου.

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: