«Ελλάς Βούπερταλ»: Μία ελληνική ερασιτεχνική ομάδα στη Γερμανία «που εμπιστεύεται τους Τούρκους» έγινε θέμα στην τουρκική Sabah

Screenshot via Sabah




Αφιέρωμα στην εξαιρετική συνεργασία Ελλήνων και Τούρκων στον ελληνικό σύλλογο «Ελλάς Βούπερταλ» (Hellas Wuppertal), που αγωνίζεται στο περιφερειακό ερασιτεχνικό πρωτάθλημα της Γερμανίας, κάνει σήμερα Κυριακή η εφημερίδα της Τουρκίας «Sabah», με τίτλο «ο 30χρονος ελληνικός σύλλογος Hellas Wuppertal εμπιστεύεται τους Τούρκους».

Ο ελληνικός ποδοσφαιρικός σύλλογος που ιδρύθηκε το 1994 στο Βούπερταλ που βρίσκεται στο κρατίδιο της βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

Ο Σελαχατίν Ντογκάν έγινε αθλητικός διευθυντής της «Ελλάς», η οποία έχει έξι ομάδες σε ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, ενώ οι, Μερτ Τόι, Εμέρ Γιλντιρίμ και Εγιούπ Μπουρνάζ είναι από τους προπονητές της ομάδας.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Γεώργιος Αβραμίδης δήλωσε ότι η τουρκική και η ελληνική κουλτούρα δεν είναι ξένη μεταξύ της και είπε:

«Φέραμε τους Τούρκους φίλους μας στο διοικητικό μας συμβούλιο. Εμπιστευτήκαμε τις ομάδες νέων μας σε Τούρκους προπονητές. Και οι δύο κοινότητες ζουν στη Γερμανία. Θέλουμε να σπάσουμε κάποιες προκαταλήψεις που υπάρχουν εδώ και χρόνια. Είμαστε πάντα φίλοι», και συνέχισε:

«Μετά την ανταλλαγή πληθυσμών, η οικογένειά μου μετανάστευσε στην Ελλάδα. Είμαστε εκπρόσωποι της ίδιας κουλτούρας. Οι φίλοι μας στο διοικητικό μας συμβούλιο έχουν οικογενειακές ρίζες από τη Σμύρνη και την Τραπεζούντα. Ο Δήμος του Βούπερταλ μας έχει προσφέρει εξαιρετικές εγκαταστάσεις. Εκπαιδεύουμε και προπονούμε νέους ποδοσφαιριστές εδώ. Ο τουρκικός πληθυσμός στην πόλη είναι σχεδόν τριπλάσιος από τον δικό μας. Εάν πρέπει να επιτευχθεί μια επιτυχία, ας το γιορτάσουμε μαζί».

Ο αθλητικός διευθυντής Σελατινίν Ντογκάν τόνισε: «Εκπαιδεύουμε τους ποδοσφαιριστές μαζί με τους Έλληνες φίλους μας και κάνουμε δραστηριότητες μαζί. Ο δήμαρχος του Βούπερταλ έρχεται στους αγώνες μας, η βουλευτής Ντιλέκ Ενγκίν το ίδιο. Είμαστε υποψήφιοι για τα βραβεία φιλίας του Βούπερταλ που απονέμει ο δήμος κάθε χρόνο. Ο δήμαρχος του Βούπερταλ Ουβε Σνάιντεβιντ αποδέχτηκε την πρόσκλησή μας και συναντηθήκαμε μαζί τους Του παρουσιάσαμε τα έργα μας και λάβαμε την υποστήριξή του.»

Ο Σερβέτ Κεκσάλ, πρόεδρος της επαρχίας του Βούπερταλ του SPD, του κυβερνώντος κόμματος στη Γερμανία, δήλωσε ότι πάει και υποστηρίζει την ομάδα όποτε έχει την ευκαιρία:

«Είναι ωραίο. Ο αθλητισμός είναι φιλία και αδελφοσύνη. Μας προσκαλούν πάντα στους αγώνες. Ερχόμαστε και τους στηρίζουμε με τις οικογένειές μας όποτε έχουμε την ευκαιρία. Περισσότεροι από εκατό νέοι αθλούνται εδώ, ανάμεσά τους υπάρχουν παιδιά από διαφορετικές εθνικότητες. Γερμανοί πολίτες φέρνουν επίσης τα παιδιά τους εδώ», είπε.

Η Ντιλέκ Ενγκίν, η οποία είναι βουλευτής στο Κοινοβούλιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, το πολυπληθέστερο κρατίδιο της Γερμανίας, είπε ότι πάει στους αγώνες της «Ελλάς» με τα παιδιά της:

«Είναι πολύ ωραίο για Τούρκους και Έλληνες να βρίσκονται κάτω από μια στέγη. Είναι καλό. Η αλληλεγγύη και η φιλία που βιώνεται εδώ θα πρέπει να είναι παράδειγμα για πολλά μέρη. Όταν φτάσουμε στο το ματς, ο μπακλαβάς μας είναι σίγουρα έτοιμος. Έχουμε δύο κουζίνες που μοιάζουν πολύ μεταξύ τους. Ο μπακλαβάς και τα γλυκά συναγωνίζονται μερικές φορές», είπε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Χωρίς Μέσι η αποστολή της Αργεντινής με Ελ Σαλβαδόρ και Κόστα Ρίκα λόγω τραυματισμού

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: