Εκαψαν καρικατούρα του Στέφανου Κασσελάκη σε καρναβάλι στην Κέρκυρα: Αντιδράσεις μετά την κεκαλυμμένη φιέστα ομοφοβίας [photos]

File Photo Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Στέφανος Κασσελάκης συνομιλεί με νέους της πόλης και ανθρώπους του Πολιτισμού, κατά την επίσκεψή του σε κεντρικό καφέ της Θεσσαλονίκης. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ/STR




Φαίνεται πως τα επεισόδια στην πλατεία Αριστοτέλους δεν ήταν το μοναδικό ομοφοβικό γεγονός της χθεσινής ημέρας.

Κρυμμένοι πίσω από τον μανδύα της αποκριάτικης χιουμοριστικής διάθεσης, καρναβαλιστές στην Κέρκυρα έκαψαν φιγούρα του Στέφανου Κασσελάκη, αφού την περιέφεραν με έντονα βαμμένα χείλια, με γυναικείο εσώρουχο και ανοικτά τα πόδια, ενώ μία σκούπα στήριζε την καρικατούρα.

Οι εικόνες, που δημοσίευσε το Corfupress, όπως ήταν εύλογο, προκάλεσαν από αμηχανία έως έντονες αντιδράσεις. Στις φωτογραφίες μάλιστα, παιδιά εμφανίζονται να χορεύουν γύρω από τον καρνάβλο που φέρει το όνομα «Καρναβολάκης»

O ομοφοβικός καρνάβαλος στα Μωραΐτικα /Πηγή Photo: Corfupress.com

Ο δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας Βασίλης Χειμαριώτης σε δηλώσεις του καταδικάζει την επιλογή της φιγούρας του καρνάβαλου τονίζοντας ότι ομοφοβικές και ρατσιστικές συμπεριφορές δεν μπορούν να γίνονται ανεκτές. «Στη σάτιρα όλα επιτρέπονται. Εκτός ενός: της προσβολή της προσωπικότητας του κάθε συνανθρώπου μας, του χλευασμού του σεξουαλικού του προσανατολισμού, του ρατσισμού. Αυτό δεν είναι σάτιρα».

Πηγή photo: Corfupress

Συνεχίζοντας ανέφερε: «Σε μία περίοδο που σε όλη την Ελλάδα, βίαιες, ρατσιστικές συμπεριφορές βρίσκουν όλο και περισσότερους μιμητές, κυρίως στη νέα γενιά, τα παιδιά μας, οφείλουμε όλοι μας να προσέχουμε τα παραδείγματα που οι ίδιοι δίνουμε. Καταδικάζω απερίφραστα την επιλογή της φιγούρας του καρνάβαλου στην αποκριάτικη εκδήλωση της Κυριακής στα Μωραΐτικα και τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάστηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης και ελπίζω τέτοιες νοοτροπίες και πρακτικές να αποτελέσουν παρελθόν στην περιοχή μας».

Την καταδίκη του για το γεγονός εξέφρασε και ο συνδιοργανωτής του Καρναβαλιού, τοπικός Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων: «Αν γνωρίζαμε το συγκεκριμένο θέμα δεν θα συμμετείχαμε, σε κάτι που προσβάλει την προσωπικότητα και τις προσωπικές επιλογές του κάθε ανθρώπου. Τέλος, θα θέλαμε να καταδικάσουμε σαν σύλλογος γονέων και κηδεμόνων κάθε είδους ομοφοβικές και σεξιστικές ενέργειες».

Με πληροφορίες από corfupress

Αναβλήθηκε λόγω απουσίας μαρτύρων η δίκη για την ομοφοβική επίθεση στην πλατεία Αριστοτέλους: Ελεύθεροι οι 9 κατηγορούμενοι

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: