Eφοδος της αστυνομίας στο νοσοκομείο του Άαχεν: Εληξε το περιστατικό ομηρίας, συνελήφθη η 65χρονη γυναίκα

Στιγμιότυπο από την αστυνομική επιχείρηση στο νοσοκομείπο του Ααχεν. photo screen shot via youtube, WELT




Έληξε το περιστατικό ομηρίας που βρισκόταν σε εξέλιξη από χθες το απόγευμα στη Γερμανία και συγκεκριμένα στο νοσοκομείο του Άαχεν. Κατά τη διάρκεια της ευρείας κλίμακας αστυνομικής επιχείρησης, η 65χρονη εξουδετερώθηκε από τις ειδικές δυνάμεις. Ολοι οι όμηροι απελευθερώθηκαν και είναι καλά στην υγεία τους.

Η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση γύρω από το νοσοκομείο Λουίζεν στο Άαχεν ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας. Η γυναίκα είχε πυροδοτήσει βεγγαλικά στον χώρο χειρουργείου.

Γύρω στις 23.00 το βράδυ ειδικές δυνάμεις κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν την 65χρονη που είχε οχυρωθεί στο νοσοκομείο και σύμφωνα με πληροφορίες κρατούσε ομήρους 15 άτομα.

Η αστυνομία του Άαχεν ανέφερε σε ανακοίνωσή της: «Η κλινική μια από τις πιο σημαντικές του νοσοκομείου. Σύμφωνα με τις τρέχουσες πληροφορίες, μια γυναίκα (65 ετών) εισήλθε στο νοσοκομείο το απόγευμα. Λίγο αργότερα, οι εργαζόμενοι παρατήρησαν την ανάπτυξη καπνού κοντά στη γυναίκα. Η 65χρονη έχει πλέον οχυρωθεί σε ένα δωμάτιο. Τα γύρω δωμάτια έχουν εκκενωθεί. Οι ειδικές δυνάμεις βρίσκονται στο σημείο».

Όπως αναφέρει η αστυνομία, ένα ειδικό ρομπότ εισήλθε στο νοσοκομείο και έψαξε για ομήρους ή εκρηκτικά, αλλά δεν κατάφερε να βρει τίποτα.

Σύμφωνα με τις αρχές υποθέτουν ότι η γυναίκα επισκέφτηκε το νοσοκομείο με αυτοκτονικές προθέσεις. Τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια της επίθεσης και αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται σε άλλο νοσοκομείο.

Προς το παρόν δεν είναι σαφές γιατί η 65χρονη οχυρώθηκε στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας, δεν υπάρχουν άλλοι τραυματίες.

Συναγερμός στη Γερμανία: 65χρονη κρατά τουλάχιστον 15 ομήρους σε νοσοκομείο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: