Ευκαιρία προώθησης της ελληνικής υποψηφιότητας στο Σ.Α.: Η Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη τίμησε την 25η Μαρτίου

Στιγμιότυπο απο την δεξίωση της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδος στα Ηνωμένα Έθνη για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου. Φωτογραφία ΚΥΠΕ, Γεωργία Γαραντζιώτη




Η Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη τίμησε την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου, παραθέτοντας δεξίωση στην έδρα του διεθνούς Οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Στη δεξίωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της διπλωματικής κοινότητας των κρατών–μελών και υψηλόβαθμα στελέχη του ΟΗΕ, μεταξύ των οποίων ο Προέδρος της Γενικής Συνέλευσης, Ντένις Φράνσις.

Η φετινή δεξίωση αποτέλεσε σημαντική ευκαιρία προώθησης της υποψηφιότητας της Ελλάδας για την εκλογή της ως μη-μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας την περίοδο 2025–2026. Στο πλαίσιο αυτό, προβλήθηκε και μήνυμα του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη, ενόψει της σχετικής ψηφοφορίας στη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού την 6η Ιουνίου 2024.

Ο Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης, στην ομιλία του αναφέρθηκε με θερμά λόγια στη διαχρονική συμβολή της Ελλάδας τόσο στην πρόοδο των Ηνωμένων Εθνών, ως ιδρυτικό τους μέλος, όσο και στις κοινές προσπάθειες για την επικράτηση ειρήνης και ασφάλειας στο διεθνές περιβάλλον.

Από την πλευρά του, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος, Ευάγγελος Σέκερης, επισήμανε στον χαιρετισμό του την ιδιαίτερη σημασία που λαμβάνει ο εορτασμός μίας εθνικής εορτής στο επίκεντρο της πολυμερούς διπλωματίας, στον Διεθνή Οργανισμό που ιδρύθηκε μέσα από τα δεινά του 20ου αιώνα με σκοπό την διασφάλιση της ειρηνικής συνύπαρξης των εθνών.

ΚΥΠΕ – Γεωργία Γαραντζιώτη
Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

Ο πρέσβης Γιώργος Τσούνης μιλά για τις ελληνικές του ρίζες, την οικογένεια του και τον Πλάτανο: Έχασα 39 κιλά τρώγοντας ελληνικό φαγητό!!!

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: