Αιχμές κατά των μοναχών αλλά και του Μητροπολίτη Ησαϊα από τον Κύκκου Νικηφόρο: Φοβερά και εμετικά όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, δήλωσε ο Μητροπολίτης

Ο Μητροπολίτης Κύκκου και Τυλληρίας κ. Νικηφόρος με τον Μητροπολίτη Ταμασσού Ησαΐα. Φωτογραφία Αρχείου Φιλελεύθερος




Λάβρος παρουσιάστηκε στο κυριακάτικο του κήρυγμα ο Μητροπολίτης Κύκκου Νικηφόρος για το σκάνδαλο Ιερά Μονή Οσίου Αββακούμ, αφήνοντας αιχμές και κατά των αντιμαχόμενων κληρικών.

Σε δήλωσή του αναφέρει:

«Δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ στα όσα φοβερά και εμετικά βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αφορούν σε ορισμένους επίορκους μοναχούς στην αρτιπαγήσα προ διετίας περίπου Ιερά Μονή Οσίου Αββακούμ στο χωριό Φτερικούδι οι οποίοι δεν στάθηκαν στο ύψος τους και με τις παρεκτροπές τους σκανδαλίζουν το χριστεπώνυμο πλήρωμα της εκκλησίας μας.

Στην κατεδάφιση αυτή συμβάλλουν δυστυχώς και οι αντιμαχόμενοι στην υπόθεση κληρικοί που καθημερινά τροφοδοτούν τα ΜΜΕ με νέες σκανδαλώδεις πληροφορίες του δαιμονικού αυτού σκανδάλου».

Απάντησε επίσης και στις αναφορές για την αλόγιστη μεταφορά από χωριό σε χωρίο και από μονή σε μονή διαφόρων λειψάνων και κειμηλίων.

 «Επιβάλλεται λοιπόν να προσκυνούμε τις ιερές εικόνες και τα ρούχα τους ακόμη και τις παντούφλες τους ναι τις παντούφλες όπως λέχθηκε ειρωνικά. Αλλά πρέπει για να μην σκανδαλίζουμε τους πιστούς να αποφεύγεται η εμπορευματοποίηση τους. Όπως πρέπει να αποφεύγονται και οι υπερβολές κατά τις υποδοχές», πρόσθεσε ο ίδιος.

Πάντως ο ίδιος ο Μητροπολίτης Ησαΐας έστειλε το δικό του λακωνικό μήνυμα κατά την τέλεση του μυστηρίου της Κυριακής της Ορθοδοξίας.

«Καλές υπομονές, καλό υπόλοιπο της Αγίας Τεσσαρακοστής και να είστε σίγουροι ότι ο θεός της δικαιοσύνης θα φέρει την ανάπαυση. Καλή δύναμη σε όλους», είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τις καταγγελίες των δικηγόρων για εμπλοκή μέλους της ΚΥΠ στην υπόθεση, η αστυνομία δεν προτίθεται να τοποθετηθεί.

«Ο ηγούμενος της Μονής έλεγε ότι είδε κομμάτι από το Σώμα του Χριστού στο άγιο ποτήριο», αποκάλυψε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Δεν θα κατηγορηθεί ο Ησαϊας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: