«Έχει μέλλον η νεοελληνική γλώσσα στην Αυστραλία;»: Σήμερα η εκδήλωση της Ελληνορθόδοξης Κονότητας στο πλαίσιο του Φεστιβάλ του Σίδνεϊ

Η όπερα του Σίδνεϊ. EPA/BRENT LEWIN AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT




Εκδήλωση με τίτλο «Έχει μέλλον η νεοελληνική γλώσσα στην Αυστραλία;», διοργανώνει σήμερα Πέμπτη, 21 Μαρτίου, η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα της ΝΝΟ, στο πλαίσιο του Ελληνικού Φεστιβάλ του Σίδνεϊ.

Πρόκειται επί της ουσίας για ένα σεμινάριο και συζήτηση με τον Joseph Lo Bianco, Καθηγητή στην Εκπαίδευση Γλωσσών και Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης.

Ο κ. Lo Bianco συνέγραψε την Εθνική Πολιτική για τις γλώσσες, η οποία εγκρίθηκε από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση το 1987.

Επίσης, το 2021 εξέδωσε το βιβλίο με τον τίτλο «Φάρος», αναφορικά με την βιωσιμότητα της ελληνικής γλώσσας στην Αυστραλία.

Το βιβλίο αυτό προέκυψε μετά από πρόταση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών της Νεοελληνικής Γλώσσας στην Βικτώρια, με την συνδρομή και άλλων φορέων.

Η σημερινή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 6 μ.μ., στην Δημοτική Βιβλιοθήκη του Marrickville, στην διεύθυνση 313 Marrickville Road, Marrickville.

Η συζήτηση με τον Καθηγητή Bianco θα είναι στα αγγλικά και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Την επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας της 25ης Μαρτίου, τίμησε στο Κογκρέσο το Ελληνοαμερικάνικο Ινστιτούτο ΑΗΙ* Οι επιφανείς παρουσίες

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: