Διεθνείς παρατηρητές και στις ευρωεκλογές ζητά ο Κασσελάκης: Με άρθρο του στην Εφ.Συν. επιμένει για άμεση παραίτηση Μητσοτάκη

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης παρελαύνει στη Θήβα. Photo via glomex, open tv




Η λύση «στο σημερινό πολιτικό αδιέξοδο» είναι άμεση παραίτηση Μητσοτάκη και προκήρυξη εκλογών, «να φύγει ως εκλεγμένος πρωθυπουργός έπειτα από τις αποκαλύψεις για ένα τεράστιο σκάνδαλο, όπως άλλωστε θα γινόταν σε κάθε δημοκρατική χώρα της Ευρώπης», υποστηρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης σε άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών»

Ο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζητάει διεθνείς παρατηρητές και στις ευρωεκλογές υποστηρίζοντας ότι δεν είναι αυτός που υπονομεύει το πολίτευμα με την πρότασή του αυτή όπως του καταλογίζει η κυβέρνηση μετά την πρότασή του για διεθνείς παρατηρητές στις εθνικές εκλογές.

«Ποια είναι η λύση στο σημερινό πολιτικό αδιέξοδο; Είναι η πρόταση που διατυπώσαμε προς τον πρωθυπουργό. Άμεση παραίτηση και προκήρυξη εκλογών. Να φύγει ως εκλεγμένος πρωθυπουργός έπειτα από τις αποκαλύψεις για ένα τεράστιο σκάνδαλο, όπως άλλωστε θα γινόταν σε κάθε δημοκρατική χώρα της Ευρώπης» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κασσελάκης επιμένει για άμεση παραίτηση Μητσοτάκη και διεξαγωγή εκλογών για «την κρατική συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών» ενώ δεν λείπουν καρφιά και για το ΠΑΣΟΚ που ανέλαβε την πρωτοβουλία για την πρόταση μομφής.

Στο άρθρο, το οποίο, όπως αναφέρει, έγραψε μετά την παρέλασή του στη Θήβα από την οποία επέστρεψε «συγκινημένος, ανανεωμένος, ανυποχώρητος», ο Στέφανος Κασσελάκης αφήνει αιχμές και για τη στάση του ΠΑΣΟΚ το προηγούμενο διάστημα γράφοντας «γύρω από την πρόταση μομφής στοιχίζονται όλοι εκείνοι οι “προοδευτικοί” πολιτικοί που απέκλεισαν προεκλογικά τις αλλεπάλληλες προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για κυβερνητική συνεργασία διατηρώντας τον Μητσοτάκη στην εξουσία. Και όταν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κυβερνήσει για δεύτερη φορά – κι αυτός ανανεωμένος, ανυποχώρητος, ανεξάρτητος – οι ίδιοι “προοδευτικοί” άνθρωποι θα είναι πάλι απέναντί του».

Παραδέχεται, επίσης, ότι η πρόταση μομφής είναι «μια διαδικασία-σόου που δεν θα καταφέρει δυστυχώς τίποτα ως προ την ουσία, την κρατική συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών» επιμένοντας ότι «η λύση στο σημερινό πολιτικό αδιέξοδο» είναι «άμεση παραίτηση και προκήρυξη εκλογών».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εξηγεί γιατί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα στηρίξει την πρόταση μομφής αν και θεωρεί ότι θα πρόκειται για μια «κοκορομαχία», σε σχέση με το ποιος θα την πιστωθεί, «μια διαδικασία-σόου, που δεν θα καταφέρει δυστυχώς τίποτα ως προς την ουσία, την κρατική συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών».

Σχολιάζει ότι «γύρω από την πρόταση μομφής στοιχίζονται όλοι εκείνοι οι “προοδευτικοί” πολιτικοί που απέκλειαν προεκλογικά τις αλλεπάλληλες προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για κυβερνητική συνεργασία, διατηρώντας τον Μητσοτάκη στην εξουσία» και τονίζει ότι «όμως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν θα συμπεριφερθεί ποτέ όπως εκείνοι. Δεν θα σταθεί ποτέ εξαίρεση στην προσπάθεια συνεννόησης των δημοκρατικών δυνάμεων του τόπου».

«Είναι θέση αρχής και γι’ αυτό θα στηρίξουμε την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, όσο κι αν αυτή δεν θα έχει πρακτικό αποτέλεσμα», υπογραμμίζει.

Αντίστροφη μέτρηση για την πρόταση δυσπιστίας εναντίον της κυβέρνησης Μητσοτάκη: Καυτό τριήμερο στη Βουλή για τα Τέμπη, τα παίζουν όλα για όλα τα κόμματα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: