Δεν σταματάει η καζούρα μετά τις φωτογραφίες του Μακρόν σε ρόλο Ρόκι Μπαλμπόα: Ετοιμος να αντιμετωπίσει τον Πούτιν, έχουν πεταχτεί οι δικέφαλοι [Photos]

Τις φωτογραφίες του Γάλλου προέδρου σε ρόλο μποξέρ δημοσίευσε στο Instagram την Τρίτη η επίσημη φωτογράφος του, Soazig de la Moissonnière Πηγή Photo: YouTube




Mε ένα μείγμα επαίνων και ανησυχίας στη Γαλλία υποδέχτηκαν οι Γάλλοι τις φωτογραφίες που δείχνουν τον πρόεδρό τους, Εμάνουελ  Μακρόν να χτυπά έναν σάκο του μποξ.

Οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες του Γάλλου προέδρου, που δημοσίευσε στο Instagram την Τρίτη η επίσημη φωτογράφος του, Soazig de la Moissonnière, δείχνουν τον Μακρόν όπως δεν τον έχουμε ξαναδεί: με σφιγμένα δόντια και διογκωμένους δικέφαλους μυς καθώς προπονείται.

Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης τον συνέκριναν γρήγορα με τον Ρόκι Μπαλμπόα, ενώ άλλοι σχολίασαν και το timing της δημοσιοποίησης των φωτογραφιών, καθώς ο Μακρόν κάλεσε την Ευρώπη να ενισχύσει την απάντησή της στον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία. Κάποιοι είπαν ότι οι φωτογραφίες τον δείχνουν να ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος δεν είναι ξένος στις φωτογραφίσεις που έχουν σχεδιαστεί για να επιδείξουν την αθλητική του ικανότητα.

Το γυναικείο περιοδικό Femme Actuelle περιέγραψε τις φωτογραφίες πιο κολακευτικά, γράφοντας ότι έδειχναν τον «σύζυγο της Μπριζίτ Μακρόν» με «αποφασιστικό βλέμμα, σαν να θέλει να παλέψει με τον αντίπαλό του… Φαίνεται να χτυπάει τόσο δυνατά που ο δικέφαλός του βγαίνει πάνω από το μαύρο μπλουζάκι», όπως γράφει ο Guardian.

Άλλοι εξέφρασαν απογοήτευση για τις εικόνες. Η βουλευτής των Γάλλων Πρασίνων Sandrone Rousseau αναδημοσίευσε μία από τις φωτογραφίες με το σχόλιο, «Τι ήττα για τον προοδευτισμό. Και τι φτώχεια πολιτικής επικοινωνίας».

Γράφοντας στην κεντροαριστερή εφημερίδα Libération, ο Jonathan Bouchet-Petersen αποφάνθηκε ότι οι φωτογραφίες ήταν μια «μάλλον απογοητευτική επιλογή επικοινωνίας» και είπε ότι θα ήταν προτιμότερο αν η φωτογραφία ήταν πραγματικά προϊόν ενός αδιάκριτου χρήστη των social media, όπως είχε αρχικά υποθέσει.

Ο Éric Anceau, καθηγητής ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Λωρραίνης, έγραψε στο X ότι οι φωτογραφίες ήταν «μέρος της νεολαϊκιστικής ανδρείας που αγαπούν ορισμένοι ηγέτες σήμερα, ξεκινώντας από τον κύριο του είδους (μέχρι τώρα) Βλαντιμίρ Πούτιν».

Ο Πούτιν έχει φωτογραφηθεί στο παρελθόν να ψαρεύει, να πυροβολεί και να ιππεύει γυμνόστηθος, να παίζει χόκεϊ επί πάγου, να νικάει τους αντιπάλους του στο τζούντο και να οδηγεί τανκς και υποβρύχια.

File Photo Russian President Vladimir Putin rides a horse in Republic of Tuva, southern Siberia, Russia, 15 July 2007 (issued 09 August 2019). EPA/DMITRY ASTAKHOV / POOL ATTENTION: This Image is part of a PHOTO SET *** Local Caption *** 01091316

Ο Μακρόν είχε επίσης στο παρελθόν τραβήξει την προσοχή με μια φωτογραφία του που τον έδειχνε να χαλαρώνει σε έναν καναπέ με το ξεκούμπωτο πουκάμισό του να αποκαλύπτει ένα δασύτριχο στήθος κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας το 2022.

Η Μπριζίτ Μακρόν αποκάλυψε πέρυσι σε συνέντευξή της στο Paris Match ότι ο πρόεδρος κάνει μποξ δύο φορές την εβδομάδα και στο παρελθόν έχει ποζάρει με γάντια του μποξ για να προωθήσει την άσκηση ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

Εύα Σεϊντή

«Σκάνδαλο» Garrick Club στη Βρετανία: Η λονδρέζικη λέσχη μόνο για άνδρες έκαψε τον επικεφαλής της ΜΙ6 – Στη «φόρα» τα ονόματα 1.500 μελών της, ανάμεσά τους Κάρολος και Κάμπερμπατς

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: