Δεν υπεγράφη καμία συμφωνία μεταξύ Ελλάδας – Ουκρανίας κατά την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Οδησσό: Κυβερνητικές πηγές

FILE PHOTO: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Οδησσό, την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




Σχετικά με τα περί υπογραφής συμφωνιών μεταξύ Ελλάδας – Ουκρανίας κατά την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Οδησσό, από την κυβέρνηση τονίζονταν πως δεν υπεγράφη καμία συμφωνία.

Η ομάδα των G7 τον περασμένο Ιούλιο υιοθέτησε μια κοινή Δήλωση υποστήριξης της ασφάλειας της Ουκρανίας σε βάθος χρόνου, στην οποία έχουν προσχωρήσει και η ΕΕ και τα κράτη-μέλη της.

  • Σε συνέχεια αυτής της Δήλωσης η ΕΕ συζητά με το Κίεβο συμφωνία υποστήριξης ασφαλείας ΕΕ-Ουκρανίας. Η χώρα μας όπως και τα άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ συζητάει αντίστοιχα με την Ουκρανία διμερώς.

Οι συζητήσεις αυτές έχουν ως βασικό στόχο την ενίσχυση της ανθεκτικότητας της Ουκρανίας σε όλους τους τομείς, δηλαδή οικονομία , ανασυγκρότηση , ενέργεια , πολιτική προστασία , ανθρωπιστική βοήθεια , προστασία πολιτιστικής κληρονομιάς , εσωτερικές μεταρρυθμίσεις , κυβερνοασφάλεια κλπ.

Οι συζητήσεις αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο πολύπλευρης υποστήριξης της Ουκρανίας και της ενταξιακής της πορείας.

Έχουν συμφωνήσει η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Ολλανδία, η Δανία.

Διαπραγματεύονται η Φινλανδία, η Σουηδία, η Ισπανία, το Βέλγιο, η Πολωνία, η Τσεχία, η Σλοβενία, η Ρουμανία, η Βουλγαρία και οι Βαλτικές χώρες.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Σύνοδο Κορυφής: Η Ελλάδα θα συνεχίσει να υποστηρίζει την Ουκρανία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: