«Δεν είμαι νεαρός. Αλλά άκου πώς πάει…»: Η νέα διαφήμιση του Μπάιντεν όπου, αστειευόμενος με την ηλικία του, προσπαθεί να μετατρέψει το ντεφό σε πλεονέκτημα [video]

FILE PHOTO: US President Joe Biden delivers remarks during a campaign rally at Strath Haven Middle School in Wallingford, Pennsylvania, USA. EPA, SHAWN THEW




Είναι κοινό μυστικό. Τα 81 χρόνια του Μπάιντεν – σε συνδυασμό με τις ουκ ολίγες περιπτώσεις όπου δημοσίως έχει χάσει τα λόγια, έχει ξεχάσει ονόματα και καταστάσεις ή έχει νιώσει φανερή αδιαθεσία- έχουν θορυβήσει το εκλογικό σώμα, ακόμη και των Δημοκρατικών.

Στη νέα του διαφημιστική εκστρατεία, ο απερχόμενος και υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, προσπαθεί να μετατρέψει μια από τις μεγαλύτερες εμφανείς αδυναμίες του σε πλεονέκτημα, έναντι του έτερου υποψηφίου για το προεδρικό χρήσμα, Ντόναλντ Τραμπ.

«Δεν είμαι νέος. Αυτό δεν είναι μυστικό», λέει χαμογελαστός, κοιτώντας απευθείας την κάμερα (και τους νεαρούς ψηφοφόρους του). «Αλλά άκου πώς πάει το πράγμα: Καταλαβαίνω πώς να πετυχαίνω πράγματα για τον αμερικανικό λαό».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, στην ένατη δεκαετία της ζωής του πλέον, συνεχίζει αναφέροντας τα επιτεύγματα της πρώτης του θητείας, συμπεριλαμβανομένου του χειρισμού της πανδημίας του κορωνοϊού, του περιορισμού των τιμών της ινσουλίνης για τους ηλικιωμένους καταναλωτές και της ψήφισης του νόμου για τις υποδομές — ενώ αντιπαραβάλλει το ιστορικό του με αυτό του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο κατηγορεί ότι αφαίρεσε την «ελευθερία των γυναικών στην επιλογή να επιλέγουν» σε θέματα αναπαραγωγής.

Η διαφήμιση, στοχεύοντας στα νεανικά δημογραφικά κοινά, αντιπροσωπεύει μια αλλαγή στον τόνο και είναι η πρώτη μιας δυναμικής καμπάνιας αξίας 30 εκατομμυρίων δολαρίων που θα στοχεύσει σε πολιτείες – κλειδιά τις επόμενες έξι εβδομάδες, αναφέρουν οι NYT. Ο Μπάιντεν, η Αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις και οι οικογένειές τους θα οργώσουν τη χώρα για να συμμετέχουν σε διάφορες πολιτικές εκδηλώσεις.

Ο Μπάιντεν αστειεύεται συχνά για την ηλικία του, αν και δεν φαίνεται να γέλασε καθόλου με την πρόσφατη έκθεση ειδικού εισαγγελέα, η οποία τον ανέφερε ως «καλοπροαίρετο, ηλικιωμένο άνδρα με κακή μνήμη». Ο ίδιος επιμένει, ότι η μνήμη του είναι μια χαρά.

Η νέα διαφήμιση, με τίτλο “For You” μπορεί να προσελκύσει νεότερους ψηφοφόρους, την υποστήριξη των οποίων χρειάζεται ο επόμενος πρόεδρος και αναμένεται να παίζει σε κανάλια δημοφιλή σε νεανικά κοινά, όπως το ESPN, το Adult Swim και το Comedy Central.

Το χιουμοριστική διάθεση φαίνεται μέχρι και στο «κλείσιμο» της διαφήμισης. Μετά την καθιερωμένη ανακοίνωση ότι ο κ. Μπάιντεν ενέκρινε το μήνυμα, μια φωνή εκτός κάμερας του ζητά να κάνει μια ακόμη λήψη.

«Κοίτα, είμαι πολύ νέος, ενεργητικός και όμορφος. Για ποιο λόγο να το κάνω αυτό;». Απαντά ο Μπάιντεν χαμογελώντας περιπαικτικά πριν μαυρίσει η οθόνη.

Δύσκολη η επίτευξη εκεχειρίας πριν από την έναρξη του Ραμαζανιού (την Κυριακή) εκτιμά ο Τζο Μπάιντεν

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: