Δεν έχουμε σχέση με την επίθεση στη Μόσχα, λένε οι ένοπλοι Ρώσοι αντικαθεστωτικοί της λεγεώνας «Ελευθερία στη Ρωσία» * «Δεν πολεμάμε τους Ρώσους πολίτες»

FILE PHOTO: Εκπρόσωποι της ρωσικής αντικαθεστωτικής Λεγεώνας “Ελευθερία στη Ρωσία” σε παλαιότερη συνέντευξη Τύπου για την ανακοίνωση των στόχων της δράσης της. Screenshot via YouTube@UATVEnglish




Η λεγεώνα Ελευθερία για τη Ρωσία, παραστρατιωτική οργάνωση Ρώσων μαχητών που αντιτίθεται στο Κρεμλίνο και έχει την έδρα της στην Ουκρανία, αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή στη φονική ένοπλη επίθεση που σημειώθηκε νωρίτερα απόψε σε αίθουσα συναυλιών στα προάστια της Μόσχας.

“Υπογραμμίζουμε ότι η Λεγεώνα δεν πολεμά τους Ρώσους πολίτες”, δήλωσε η οργάνωση που καθιστά υπεύθυνο “το τρομοκρατικό καθεστώς του Πούτιν”.

Σημειώνεται ότι η λεγεώνα “Ελευθερία για τη Ρωσία” ήταν αυτή που πραγματοποίησε εισβολή από τα ουκρανικά εδάφη σε παραμεθόριες περιοχές της Ρωσίας, καταλαμβάνοντας μάλιστα τουλάχιστον ένα χωριό και αναγκάζοντας τις ρωσικές αρχές να απομακρύνουν χιλιάδες παιδιά από την γύρω περιοχή για λόγους ασφαλείας. Οι μάχες με τους Ρώσους ένοπλους αντικαθεστωτικούς και τις ρωσικές δυνάμεις συνεχίζονταν για μέρες.

 

Με πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Κίεβο, Ukraine

 

Πυροβολισμοί, εκρήξεις και πυρκαγιά σε συναυλιακό χώρο στη Μόσχα: Τουλάχιστον 40 νεκροί και 100 τραυματίες [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: