Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για γάμους ομόφυλων: «Η Εκκλησία δεν αντιδρά, αγαπά – Να κάνετε βαπτίσεις σας εύχομαι, γάμους τέτοιου είδους δεν σας εύχομαι» [video]

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος εικονίζεται στην έκτακτη σύγκληση Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, στην Μονή Πετράκη, Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ




Σε εξέλιξη είναι η συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και εκτός από τα υπηρεσιακά θέματα της Εκκλησίας, σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι θα τεθούν και οι όποιες αντιδράσεις για το νομοσχέδιο περί γάμου των ομόφυλων ζευγαριών.

Ένα από τα σενάρια που πιθανόν να εξεταστεί είναι αν θα παρευρεθούν στις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου ο Αρχιεπίσκοπος και οι μητροπολίτες της Εκκλησίας. Ακόμη, θα τεθεί στο τραπέζι και το ζήτημα των βαπτίσεων των παιδιών των ομόφυλων ζευγαριών.




Πάντως, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, κατά την είσοδό του στην Διαρκή Ιερά Σύνοδο, σε ερώτηση που του τέθηκε σχετικά με τις αντιδράσεις είπε ότι η Εκκλησία δεν αντιδρά αλλά αγαπάει.

“Η Εκκλησία δεν αντιδρά. Αγαπάει. Ελευθερία έχουμε, ο καθένας κάνει ότι θέλει, αλλά αυτό το ότι θέλει να μη γίνεται… Η Εκκλησία θα ασχοληθεί με όλα αυτά τα θέματα αφού δούμε όλη την γκάμα των θεμάτων” τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος και απευθυνόμενους στους δημοσιογράφους τους είπε:

“Σας βλέπω όλους νέους. Να κάνετε βαπτίσεις σας εύχομαι. Γάμους τέτοιου είδους δεν σας εύχομαι“.

Πηγή: ertnews

Ηλεκτρονικό μητρώο για το μέλι και ψηφιακή μελισσοκομική ταυτότητα στη μάχη κατά της νοθείας και των «ελληνοποιήσεων»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: