Αποκαθήλωση για τον μεγάλο Τζόκοβιτς, έχασε από 20χρονο Ιταλό: Ο άγνωστος Λούκα Νάρντι τον πέταξε έξω από το Indian Wells [video]

Novak Djokovic of Serbia in action against Aleksandar Vukic of Australia during the BNP Paribas Open tennis tournament in Indian Wells, California, USA, 09 March 2024. EPA, RAY ACEVEDO




O άγνωστος και άσημος Λούκα Νάρντι, Νο 123 στην παγκόσμια κατάταξη, σόκαρε το παγκόσμιο τένις, καθώς ανέτρεψε όλα τα προγνωστικά και νίκησε τον Νόβακ Τζόκοβιτς, Νο 1 του κόσμου και πέντε φορές κάτοχο του τίτλου στο Indian Wells.

Ο Νάρντι με 6-4, 3-6 και 6-3, σημείωσε τη μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα του και έκανε μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις φέτος στον παγκόσμιο αθλητισμό.

Ο 20χρονος Ιταλός κατάφερε να κάνει το… ακατόρθωτο και πήρε την πρόκριση για τη φάση των «16» του τουρνουά στην Καλιφόρνια, όπου θα αντιμετωπίσει τον Τόμι Πολ (Νο17) στην παγκόσμια κατάταξη).

Τζόκοβιτς: «Δεν ήξερα πολλά για τον Νάρντι, του αξίζουν συγχαρητήρια»

Ο Σέρβος σταρ, Νο 1 του κόσμου και πέντε φορές κάτοχος του τίτλου στο Indian Wells, το αποδέχθηκε και έκανε την αυτοκριτική του:

«Του αξίζουν συγχαρητήρια. Ειδικά στο 3ο σετ έπαιξε απίστευτο τένις. Δεν ήξερα πολλά γι’ αυτόν αλλά έχει καλά στοιχεία, ειδικά το forehand από τη βασική γραμμή. Είναι ταλαντούχος και κινείται πολύ καλά. Εμεινα έκπληκτος με το δικό μου επίπεδο που ήταν πραγματικά πολύ κακό. Έτσι συμβαίνει, αν έχεις μια πολύ κακή μέρα και ο άλλος πολύ καλή, το αποτέλεσμα είναι αρνητικό για μένα», τόνισε ο «Νόλε» και συμμπλήρωσε:

«Θα αναλύσω το τι συνέβη και θα συνεχίσω. Παίζω λιγότερα τουρνουά και είμαι πιο επιλεκτικός στις επιλογές μου, οπότε δεν είναι καλό το αίσθημα όταν φεύγεις νωρίς από ένα μεγάλο τουρνουά. Είχα να παίξω πέντε χρόνια εδώ και ήθελα να τα πάω καλά, αλλά δεν τα κατάφερα. Επρεπε να τα πάω καλύτερα».

Τα ζευγάρια στη φάση των «16» είναι:

  • Νάρντι – Πολ
  • Ρουντ – Μονφίς
  • Ντιμιτρόφ – Μεντβέντεφ ή Κόρντα
  • Φριτζ – Ρούνε
  • Λεχέτσκα – Τσιτσιπάς
  • Σέλτον – Σίνερ
  • Ζβέρεφ- Ντε Μινόρ
  • Μαροζάν – Αλκαράθ

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

Αλλάζει το μπάσκετ στην Ευρώπη; Σκέψεις συνεργασίας NBA-FIBA για τη δημιουργία ανεξάρτητου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: