Αλλάζει το μπάσκετ στην Ευρώπη; Σκέψεις συνεργασίας NBA-FIBA για τη δημιουργία ανεξάρτητου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος [video]

File Photo: Ο LeBron James σε παιγνίδι εναντίον των L.A Clippers. EPA/CAROLINE BREHMAN SHUTTERSTOCK OUT




Το… μπασκετικό τοπίο της Ευρώπης, φαίνεται πως εξερευνά το ΝΒΑ, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας μίας νέας λίγκας.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Sportico, έχουν γίνει συζητήσεις για την ένταξή του κορυφαίου πρωταθλήματος στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, σε συνεργασία με τη FIBA, η οποία έχει μακρά σχέση με το NBA και στο κεντρικό συμβούλιο της βρίσκεται ο αναπληρωτής επίτροπος του NBA, Μαρκ Τέιτουμ.

Αυτές οι συζητήσεις είναι σε εξέλιξη, αλλά τώρα για πρώτη φορά, το NBA εξετάζει μια ποικιλία πιο φιλόδοξων επιλογών που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ανησυχία στη EuroLeague. Ένα από αυτά θα περιελάμβανε ένα νέο αυτόνομο πρωτάθλημα Ευρώπης του NBA, σύμφωνα με πολλούς ανθρώπους που είναι εξοικειωμένοι με τον τρόπο σκέψης της λίγκας.

Το πρωτάθλημα έχει προσεγγιστεί από τα ενδιαφερόμενα μέρη για διάφορους τρόπους επέκτασης στα ευρωπαϊκά… νερά.

  • Τον περασμένο μήνα, το NBA προσέλαβε την επενδυτική τράπεζα Raine, προκειμένου να αξιολογήσει τις ευκαιρίες του ΝΒΑ στην Ευρώπη. Ωστόσο τόσο το NBA, όσο και το Raine Group αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Οι νέες προτάσεις περιλαμβάνουν ένα πρωτάθλημα που θα λειτουργεί από το ΝΒΑ και τη FIBA, με βάση τα όσα έχει κάνει το ΝΒΑ στην Αφρική με το Basketball Africa League (BAL), το οποίο ξεκίνησε το 2021 και ξεκίνησε την τέταρτη σεζόν του αυτό το Σαββατοκύριακο.

Το ΝΒΑ αυτή τη στιγμή παράγει μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια ετησίως στην Ευρώπη, κάτι που αποτελεί ένα πλήγμα στη συνολική του δραστηριότητα 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπου η μέση ομάδα αξίζει 4 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο αριθμός των εκπομπών του NBA που μεταδίδονται κατά τη διάρκεια της primetime στην Ευρώπη περιορίζεται από τις ζώνες ώρας, με μόνο περίπου 40 αγώνες το Σαββατοκύριακο το χρόνο να μεταδίδονται στην primetime. Ένας από τους λόγους πίσω από το BAL ήταν η δημιουργία περισσότερης τηλεθέασης στην primetime για τους θαυμαστές στην Αφρική.

Να σημειωθεί ότι το NBA εκτιμά ότι το οικοσύστημα του μπάσκετ στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή θα μπορούσε να αξίζει έως και 3 δισεκατομμύρια δολάρια σε ετήσια έσοδα, με βάση τις προβλέψεις του Raine Group.

Με πληροφορίες από Sportico, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η εξήγηση του VAR για το πέναλτι που δεν δόθηκε στη Λίβερπουλ στον αγώνα εναντίον της Μάντσεστερ Σίτι

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: