Αποφυλακίζεται ο Ντάνι Άλβες: Ο Νεϊμάρ κατέβαλε την εγγύηση του ενός εκατομμυρίου ευρώ για τον φίλο του, που καταδικάστηκε για βιασμό [video]

File Photo Then FC Barcelona’s player Dani Alves attends a press conference in Barcelona, Spain, 23 November 2015 (reissued 22 February 2024). A court in Barcelona on 22 February 2024 found Alves guilty of sexually assaulting a young woman in the bathroom of a nightclub in Barcelona in December 2022, and sentenced Alves to four and a half years in prison. EPA/ALEJANDRO GARCIA




Το Δικαστηρίου της Βαρκελώνης αποφάσισε, κατά πλειοψηφία μετά τη χθεσινή ακρόαση, για την προσωρινή αποφυλάκιση του Ντάνι Άλβες με εγγύηση ενός εκατομμυρίου ευρώ, ενώ διατάχθηκε επίσης η αφαίρεση των δύο διαβατηρίων του (βραζιλιάνικου και ισπανικού).

Ο Βραζιλιάνος πρώην ποδοσφαιριστής θα μπορέσει να φύγει από τη φυλακή Brians 2, όπου βρίσκεται από τις 20 Ιανουαρίου 2023, μόλις καταβάλει το ποσό.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ισπανική εφημερίδα «La Vanguardia», ο πατέρας του Νεϊμάρ θα είναι αυτός που θα πληρώσει σήμερα την εγγύηση για την αποφυλάκιση του πρώην μπακ.

Όπως αναφέρεται ο Ντάνι Άλβες είχε ήδη απευθυνθεί στην οικογένεια του Νεϊμάρ για να πληρώσει τα 150.000 ευρώ που ζήτησε ο ανακριτής ως αποζημίωση για το θύμα σεξουαλικής βίας, γεγονός που λειτούργησε και ως ελαφρυντικό για τη μείωση της ποινής σε τεσσεράμισι χρόνια.

Ο δικηγόρος του Ντάνι Άλβες, Ινές Γκουαρντιόλα, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να τηρήσει τους όρους που έχουν θέσει τα δικαστήρια για την αποφυλάκιση του Βραζιλιάνου.

File Photo Brazilian national soccer team players (L-R) Dani Alves, Neymar and Renato Augusto conduct stretching exercises during their team’s training session in Stuttgart, Germany, 09 August 2011. Brazil will face Germany in an international friendly soccer match on 10 August 2011. EPA/MARIJAN MURAT

‘Αμεσα -όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της εφημερίδας της Βραζιλίας O ‘ Globo-, πρόκειται να παραδώσει τα διαβατήρια του Ντάνι Άλβες στα δικαστήριο.

Να σημειωθεί ότι αν και ο Ντάνι Άλβες έχει περιουσιακά στοιχεία 60 φορές μεγαλύτερα από το ποσό της εγγύησης, αυτά κατασχέθηκαν σε μια νομική διαδικασία που άνοιξε η πρώην σύζυγός του, Ντινόρα Σαντάνα, η οποία τον εμποδίζει να κάνει πληρωμές.

Έτσι ο πατέρας του Νεϊμάρ τέθηκε στη διάθεση του Άλβες για να τον βοηθήσει να πληρώσει για τη νομική διαδικασία εφόσον τα περιουσιακά του στοιχεία ήταν δεσμευμένα.

Εν τω μεταξύ, οι δικηγόροι του θύματος βιασμού δεν συμμερίζονται την απόφαση του δικαστηρίου:

«Είναι σκάνδαλο να αφήνεις έναν άνθρωπο ελεύθερο όταν γνωρίζουμε ότι μπορεί να εισπράξει ένα εκατομμύριο ευρώ σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα», είπε η Έστερ Γκαρθία. «Είναι σαν να αποδίδεται δικαιοσύνη για τους πλούσιους».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Euro 2024: Πριμ – μαμούθ στους διεθνείς από ΕΠΟ αν προκριθεί η Εθνική στην τελική φάση

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: