Ανώτερος ο Ολυμπιακός και νικητής στο ευρωπαϊκό ντέρμπι των αιωνίων με 71 – 65 στο ΣΕΦ επί του Παναθηναϊκού

Ο παίκτης του Ολυμπιακού Άλεκ Πίτερς (Δ) μαρκάρεται από τον παίκτη του Παναθηναϊκού Αλεξάντερ Μπαλτσερόβσκι (Α) κατά την διάρκεια του αγώνα Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός για την 29η αγωνιστική της Euroleague, στο ΣΕΦ, την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ




Ο Ολυμπιακός αποδείχτηκε ανώτερος του Παναθηναϊκού, πήρε το ευρωπαϊκό ντέρμπι «αιωνίων» στο ΣΕΦ με 71-65, για την 29η αγωνιστική της Euroleague, χάρη στην άμυνά του και έναν… μαγικό Μόουζες Ράιτ, για να «πιάσει» τους «πράσινους», με 18-11, στον βαθμολογικό πίνακα.

Στην 6η φορά που συναντήθηκαν την τρέχουσα σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις, οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα πέτυχαν την 6η σερί νίκη τους επί των «πρασίνων» στη διοργάνωση που ήταν και 6η διαδοχική για τον Ολυμπιακό στις τελευταίες ισάριθμες αγωνιστικές. Κυρίως, πλέον ο Ολυμπιακός έχει το πάνω χέρι στην ισοβαθμία με τον Παναθηναϊκό και ο στόχος για πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ με παρουσία στην τετράδα της κανονικής περιόδου φαίνεται πιο εφικτός από ποτέ.

Ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο, όταν οικοδόμησε διαφορά 10 πόντων (7-17). Ο Ολυμπιακός με επιμέρους σκορ 26-16 στη 2η περίοδο επέστρεψε για να προηγηθεί και με +11 πόντους (47-36). Όμως, ο Κέντρικ Ναν (17π.) με δικό του σερί 9-0 έφερε τους «πράσινους» στον πόντο -1 (48-47). Ακολούθησε μάχη με τον Ολυμπιακό να αποδεικνύεται καλύτερος στην 4η περίοδο. Οι παίκτες του Αταμάν υπέπεσαν σε 18 λάθη, ενώ μόνο 7 είχε ο Ολυμπιακός. Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να αξιοποιήσει και τα 11 περισσότερα ριμπάουντ (29 – 40). Τα 16 από τα 40 των «πρασίνων» μάζεψε ο Ντίνος Μήτογλου που σημείωσε και 11 πόντους.

Ο Μόουζες Ράιτ έκανε το καλύτερο παιχνίδι του στη διoργάνωση, με 19 πόντους (9/9 δίποντα, 1/3 βολές), 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 κλέψιμο. Ο Αμερικανός του Ολυμπιακού πήρε τις μάχες απέναντι στον Ματίας Λεσόρ (11π., 6ρ.) και ήταν ο βασικός παράγοντας της υπερίσχυσης της ομάδας του Πειραιά.

Ο Άλεκ Πίτερς πρόσθεσε 11 πόντους με 5 ριμπάουντ. Ο Κώστας Παπανικολάου είχε 9 πόντους, με 2/4 τρίποντα, ενώ ο Τόμας Ουόκαπ που έσφιξε τα δόντια και έπαιξε αν και με αιμάτωμα μετά το διάστρεμμα έπαιξε εκπληκτική άμυνα, ενώ είχε 6 ασίστ, 5 ριμπάουντ και 4 κλεψίματα. Ο Κέινααν δεν βοήθησε τον Ολυμπιακό απόψε, έχοντας 1/8 τρίποντα, αλλά σημασία είχε η νίκη επί του «αιώνιου» για τον Γιώργο Μπαρτζώκα και τους παίκτες του.

Απόντες για τον Ολυμπιακό ήταν οι Γιαννούλης Λαρεντζάκης και Νίκολα Μιλουτίνοβ, ενώ για τον Παναθηναϊκό οι Λούκα Βιλντόσα και Κώστας Αντετοκούνμπο.

Τον αγώνα παρακολούθησε δια ζώσης και ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Τα δεκάλεπτα: 7-17, 33-33, 48-42, 71-65

 

Αγρια «καταιγίδα» από τη Θεσσαλονίκη σάρωσε τους Κροάτες: Ο ΠΑΟΚ συνέτριψε 5 -1 την Ντιναμό Ζάγκρεμπ και πέρασε στους «8» του Conference League

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: