«Αφιέρωμα στο Ρεμπέτικο» στις ΗΠΑ: Μεγάλη συναυλία στο Berklee Performance Center της Βοστώνης  

Εικόνα από την αφίσα της εκδήλωσης. Photo via ertnews.gr




Το Σύνολο Ελληνικής Μουσικής (Greek Music Ensemble) με μεγάλη χαρά παρουσιάζει μια συναυλία «Αφιέρωμα στο Ρεμπέτικο» στο πλαίσιο της Σειράς Μουσικής του Berklee College of Music, την Τρίτη 16 Απριλίου, στις 20:00 τοπική ώρα, στο Berklee Performance Center στη Βοστώνη (136 Massachusetts Avenue, Boston).

Σε αυτή τη συναυλία, το Ελληνικό Μουσικό Σύνολο θα ανιχνεύσει τη μακρά ιστορία του ρεμπέτικου, ενός μουσικού είδους που ξεκίνησε τη δεκαετία του 1900 και φτάνει μέχρι τα τέλη του 20ού αιώνα.

Το Ρεμπέτικο είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για να προσδιορίσει αρχικά διαφορετικά είδη αστικής ελληνικής δημοτικής μουσικής.

Αν και αντιμετωπίζεται πλέον ως ενιαίο είδος, το ρεμπέτικο είναι, μουσικά μιλώντας, μια σύνθεση στοιχείων της ευρωπαϊκής μουσικής, της μουσικής των διαφόρων περιοχών της ηπειρωτικής Ελλάδας και των ελληνικών νησιών, του ελληνορθόδοξου εκκλησιαστικού άσματος, που συχνά αναφέρεται ως βυζαντινή μουσική , και τις τροπικές παραδόσεις της οθωμανικής έντεχνης μουσικής και της μουσικής καφέ.

Το Σύνολο θα αποτελούν οι Παναγιώτα Χαλουλάκου, Στέλιος Καραμνάς, Michael K. Harist , Fabio Pirozzolo , Bengisu Gokce , Κωσνταντίνος Ρέβελας , Billy Nik , καθώς και τρεις διακεκριμένους guest καλλιτέχνες από την Ελλάδα – Φώτης Βεργόπουλος στο μπουζούκι και στα φωνητικά, Μανώλης Πάππος στο μπουζούκι και στο ακορντεόν.

Η συναυλία θα περιλαμβάνει δημοφιλή τραγούδια των βασικών εκπροσώπων του Ρεμπέτικου: Γιάννη Παπαϊωάννου, Μιχάλη Γενίτσαρη, Ρόζα Εσκενάζη, Στράτο Παγιουμτζή, Σπύρο Περιστέρη, Ρίτα Αμπατζή, Μαρίκα Νίνου, Μάρκου Βαμβακάρη, Μανώλη Χιώτη, Βασίλη Τσιτσάνη κ.α.

Η ενορχήστρωση θα περιλαμβάνει συνδυασμό σύγχρονων και παραδοσιακών οργάνων. Η παράσταση θα περιλαμβάνει επίσης διαδραστικές στιγμές πολυμέσων, όπου ο ζωντανός ήχος θα συνδυάζεται με ηχογραφημένη ομιλία, κλιπ ταινιών και άλλα μέσα.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

 

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: