Τί τρέχει με τον Μπάιντεν; Τρίτο φραστικό ατόπημα σε μια εβδομάδα * Μετά τον «Μιτεράν» και την «αμνησία» με τη Χαμάς μπέρδεψε και την Άγκελα Μέρκελ με τον μακαρίτη Χέλμουτ Κολ [videos]

FILE PHOTO: US President Joe Biden delivers his remarks at the Black History Month Reception at the White House in Washington, D.C., USA, 06 February 2024. EPA/ANNABELLE GORDON / CNP / POOL




Και να μη θέλει κανείς, δικαίως μπαίνει σε προβληματισμό με την συμπεριφορά, τα λεκτικά ατοπήματα ή την περιστασιακή αδυναμία εκφοράς λόγου εκ μέρους του Αμερικανού Προέδρου.

Χθες το βράδυ, ο Τζο Μπάιντεν αναφέρθηκε  σε μια συνομιλία που είχε με την Άγκελα Μέρκελ το 2021, ως συνομιλία με τον εκλιπόντα Γερμανό καγκελάριο Χέλμουτ Κολ, ο οποίος όμως είχε αποβιώσει ήδη από το  2017, κάνοντας το τρίτο μπέρδεμα αυτή την εβδομάδα.

Eίχε προηγηθεί το “μπέρδεμα” που τον έφερε να αναφέρεται στον Εμανουέλ Μακρόν αλλά να του αποδίδει το όνομα Μιτεράν, ενώ επίσης μέσα στην εβδομάδα φαινόταν να του είναι αδύνατο να θυμηθεί πως λέγεται η ..«Χαμάς»

Κολ αντί για Μέρκελ

Χθες το βράδυ, σε δεξίωση στη Νέα Υόρκη που έγινε με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για την επανεκλογή του, ο ηλικίας 81 ετών Μπάιντεν προκάλεσε άθελά του μια “ανατροπή της Ιστορίας”, όταν μιλώντας για την Σύνοδο Κορυφής της G7 to 2021 αναφέρθηκε στον καγκελάριο Κολ αντί της Άγγελα Μέρκερ που ήταν τότε στην εξουσία…

Η αναφορά έγινε όταν ο Μπάιντεν μιλούσε για την 6η Ιανουαρίου του 2021, όταν στο Καπιτώλιο εισέβαλαν οι υποστηρικτές του τότε προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος διεκδικεί εφέτος το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων.

«Όταν για πρώτη φορά εξελέγην πρόεδρος, πήγα σε μια συνάντηση της G7 με τους επτά ηγέτες των χωρών της Ευρώπης και του Ηνωμένου Βασιλείου. Κάθισα και είπα, ‘λοιπόν η Αμερική επέστρεψε’ και ο πρόεδρος της Γαλλίας με κοίταξε και είπε: ‘για πόσο καιρό’. Ποτέ δεν το σκέφτηκα με αυτόν τον τρόπο», είπε ο Μπάιντεν.

  • «Τότε ο Χέλμουτ Κολ της Γερμανίας με κοίταξε και είπε: ‘Τι θα λέγατε κύριε Πρόεδρε, αν παίρνατε αύριο το πρωί τους London Times και μαθαίνατε ότι 1.000 άνθρωποι έχουν σπάσει τις πόρτες, τις πόρτες του βρετανικού κοινοβουλίου και σκότωναν κάποιους κατά την είσοδό τους», είπε ο Μπάιντεν.

Ο Λευκός Οίκος δεν προέβη άμεσα σε σχόλιο για το μπέρδεμα αυτό.

 

Μιτεράν, Μακρόν, Χαμάς 

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, ο Μπάιντεν ενώ μιλούσε για τη σύνοδο κορυφής της G7 το 2021, μπέρδεψε τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν με τον εκλιπόντα Φρανσουά Μιτεράν, ο οποίος ήταν στην εξουσία από το 1981 έως το 1995 και απεβίωσε το 1996.

 

Mια μόλις μέρα αργότερα, ο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια ομιλίας του σχετικά με τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις για την ομηρία μεταξύ της παλαιστινιακής οργάνωσης και του Ισραήλ, ξέχασε το όνομα της Χαμάς.

«Υπάρχει κάποια κίνηση, και δεν θέλω, δεν θέλω …», είπε ο 81χρονος πρόεδρος, κάνοντας μια παύση κοιτάζοντας στο κενό έχοντας ξεχάσει αυτά που ήθελε να πει.

«Επιτρέψτε μου να διαλέξω τις λέξεις μου [προσεκτικά]» είπε συνεχίζοντας σε μια προσπάθεια να κερδίσει χρόνο μέχρι να θυμηθεί τη λέξη «Χαμάς».

«Υπάρχει κάποια κίνηση, υπήρξε … μια ανταπόκριση από το, ε…» είπε, κάνοντας και πάλι παύση, ενώ κοίταζε με το ίδιο χαμένο βλέμμα.

«Υπήρξε μια ανταπόκριση … από … την αντιπολίτευση, αλλά εμ…», είπε.

Με τις σκέψεις του να συνεχίζουν να είναι μπερδεμένες για αρκετά δευτερόλεπτα έριξε το βλέμμα προς τα αριστερά του και πήρε την απαραίτητη καθοδήγηση από έναν δημοσιογράφο που του υπενθύμισε τελικά το όνομα της Χαμάς.

 

 

Θα πρέπει να αναφερθεί πως και πριν χρόνια είχε γίνει «χαμός» όταν ο Μπάιντεν είχε αποκαλέσει τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, Τζορτζ…

 




 

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Ουάσιγκτον, United States

 

Γίνεται όλο και πιο ανησυχητικό: Ο Μπάιντεν μπέρδεψε και πάλι τα λόγια του. Αυτή τη φορά, ξέχασε τη Χαμάς

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: