Τι παραδέχθηκε ο πρόεδρος της Κύπρου για τους “εταίρους” του; Η Κυβέρνηση και το ΔΗΚΟ συμφώνησαν να προχωρήσουν σε επανεκκίνηση των σχέσεων τους

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης και το ΔΗΚΟ συμφώνησαν να κάνουν Restart στις σχέσεις τους. Φωτογραφία Hellas Journal, You Tube, via Omega TV




Το κενό στη συνεννόηση της Κυβέρνησης του Νίκου Χριστοδουλίδη και του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗΚΟ) διαπιστώθηκε κατά τη χθεσινή συνάντηση που είχε η γραμματεία του κόμματος με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν πως χρειάζεται καλύτερη επικοινωνία και διαβούλευση για κρίσιμες αποφάσεις της Κυβέρνησης.

Όπως ανέφερε σε παρέμβαση του στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του OMEGA, ο δημοσιογράφος, Δημήτρης Χατζηιωσήφ, ΔΗΚΟ και Κυβέρνηση συμφώνησαν σήμερα να κάνουν restart τις σχέσεις τους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του OMEGA, κατά τη σύσκεψη τα μέλη του ΔΗΚΟ εξέφρασαν τα παράπονα και τους προβληματισμούς τους προς τον Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε σχέση με την έλλειψη ενημέρωσης για κρίσιμες αποφάσεις που λαμβάνει η Κυβέρνηση.

Στο επίκεντρο βρέθηκαν και τα πρόσφατα μονομερή μέτρα που εξήγγειλε η Κυβέρνηση για τους Τουρκοκύπριους, με την ηγεσία του κόμματος να ξεκαθαρίζει πως δεν πρόκειται να κάνει εκπτώσεις σε βασικές θέσεις που αφορούν στο Κυπριακό.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θεωρεί πως με την έγκριση του νομοσχεδίου που αφορά τους συνεργάτες των Υπουργών θα βελτιωθεί και η συνεννόηση συγκυβέρνησης και Κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο Νίκος Χριστοδουλίδης παραδέχθηκε πως η προεκλογική του εξαγγελία για μη κομματικούς διορισμούς στα υπουργεία, εκ του αποτελέσματος διαπιστώθηκε πως ήταν μία λάθος απόφαση.

Τέθηκε επίσης και η ελλιπής ανάδειξη των επιτυχιών της Κυβέρνησης όπως για παράδειγμα τα νομοσχέδια που ρυθμίζουν το πλαίσιο των εκποιήσεων και τα θετικά αποτελέσματα στο μεταναστευτικό.

  • Οι δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας

Θα πρέπει άμεσα να υπάρξει ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στη Δερύνεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ερωτηθείς για τη συνάντηση που είχε νωρίτερα σήμερα με τη Συντονίστρια για το θέμα της Γάζας από πλευράς των ΗΕ, είπε ότι «εργαζόμαστε από κοινού για να υλοποιηθεί ο θαλάσσιος ανθρωπιστικός διάδρομος από την Κύπρο προς τη Γάζα. Δεν είναι η μόνη επιλογή, υπάρχουν και άλλες επιλογές, αλλά λαμβάνοντας υπόψη τις σοβαρές ανθρωπιστικές ανάγκες, θα πρέπει άμεσα να υπάρξει παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Χαιρετίζουμε το γεγονός ότι (η Συντονίστρια) ήταν στην Κύπρο σήμερα, θα μεταβεί στο Ισραήλ, θα ενημερώσει ακολούθως τον ΓΓ και ελπίζουμε σύντομα να δημιουργηθούν εκείνα τα δεδομένα που θα επιτρέψουν να λειτουργήσει κανονικά ο θαλάσσιος ανθρωπιστικός διάδρομος».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι οι ανάγκες του πληθυσμού στη Γάζα αυξάνονται, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε «ακριβώς και δεν θα πρέπει να υπάρχουν τα οποιαδήποτε πολιτικά κίνητρα που να δυσκολεύουν την υλοποίηση τέτοιων επιλογών. Το κριτήριο που πρέπει να κρίνει τις όποιες επιλογές υπάρχουν, όπως είναι αυτή η κυπριακή πρόταση, είναι οι ανάγκες των ανθρώπων στη Γάζα που μέρα με τη μέρα είναι σαφώς περισσότερες».

Σε άλλη ερώτηση είπε ότι «είμαστε σε συνεργασία και με τη Βρετανία και με τη χώρα που προέρχεται η ειδική αντιπρόσωπος του ΓΓ και με την Ολλανδία, την ΕΕ γενικότερα και όλα τα κράτη που μπορούν να συμβάλουν προς αυτή την κατεύθυνση».

Ερωτηθείς για τη σημερινή συνάντηση του με τη Γραμματεία του ΔΗΚΟ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «είχαμε μια συνάντηση με τη Γραμματεία του ΔΗΚΟ, μέσα στο πλαίσιο των επαφών, ένα χρόνο μετά και από την πρώτη Κυριακή των εκλογών, ανταλλάξαμε απόψεις και για την υλοποίηση του κυβερνητικού προγράμματος, για θέματα συνεργασία και άλλα».

Σε ερώτηση αν έχει εκφράσει δυσαρέσκεια το ΔΗΚΟ για το κυβερνητικό πρόγραμμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «δεν μπορώ να μιλήσω εγώ εκ μέρους του ΔΗΚΟ. Όλες οι αποφάσεις αφορούν εμένα, άρα, η οποιαδήποτε ευθύνη ή δυσαρέσκεια είναι προς το δικό μου πρόσωπο, όπως και η ευθύνη για κάθε επιλογή».

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανέλαβε τις ευθύνες για το κυβερνητικό πρόγραμμα: Δική του η κάθε επιλογή, δήλωσε μετά τη συνάντηση με τους “εταίρους” του ΔΗΚΟ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: