Tέλος στα σχέδια ίδρυσης Κολλεγίου Αθηνών στο Ελληνικό: Τι αναφέρεται στην ανακοίνωση

Αποψη του Κολλεγίου Αθηνών. Στιγμιότυπο από την ιστοσελίδα του ιδρύματος




Το Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ιδρυμα δεν θα προχωρήσει τελικά στην ίδρυση και λειτουργία ενός νέου σχολείου της οικογένειας του Κολλεγίου Αθηνών στην έκταση του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό.

Η σχετική απόφαση γνωστοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης ύστερα από μακρά περίοδο διαβουλεύσεων και αντιδράσεων.

Με δεδομένο ότι υπήρχε δωρεά που θα κάλυπτε το κόστος κατασκευής του σχολείου, αλλά και διαθέσιμη έκταση που θα παραχωρούσε στο Κολλέγιο η Lamda στο Ελληνικό, πολλά μέλη του Ιδρύματος εκτίμησαν ότι είναι μία ευκαιρία η οποία δεν θα πρέπει να πάει χαμένη.

Το Κολλέγιο είναι μακράν το μεγαλύτερο σχολείο στη χώρα με περισσότερους από 4.500 μαθητές στις τάξεις του.

Η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:

«15 Δεκεμβρίου 2022, σε έκτακτη γενική συνέλευση του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, με εισήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου του και τη σύμφωνη γνώμη του Συμβουλίου των Επιτροπών του Κολλεγίου Αθηνών, αποφασίστηκε η υπό ορισμένες προϋποθέσεις ίδρυσης σχολείου στην περιοχή ανάπτυξης του Ελληνικού.

Μετά από ενδελεχή εξέταση των προϋποθέσεων και στάθμιση όλων των παραμέτρων του εγχειρήματος το Διοικητικό Συμβούλιο και το Συμβούλιο των Επιτροπών, ομόφωνα αποφάσισαν να μην προχωρήσουν στην ίδρυση του νέου Σχολείου. Ευχαριστούμε τη Lamda Development για τη δυνατότητα να διερευνήσουμε την ίδρυση σχολείου στο Ελληνικό, για την ενδιαφέρουσα προσφορά της και για τον επαγγελματισμό της σε όλες τις συζητήσεις μας. Η διαδικασία μελέτης και σχεδιασμού υπήρξε διεξοδική και εποικοδομητική με ιδιαίτερη έμφαση στα εκπαιδευτικά και παιδαγωγικά θέματα που αφορούν τόσο σε ένα νέο σχολείο όσο και στις υφιστάμενες σχολικές μονάδες του Κολλεγίου.

Η νέα αυτή γνώση αποτελεί για το Κολλέγιο πρόσθετο εφόδιο στην πραγμάτωση των στρατηγικών του στόχων στο κατώφλι της ΕΚΑΤΟΝΤΑΕΤΗΡΙΔΟΣ (1925-2025), που θα σηματοδοτήσει μία νέα εποχή εκπαιδευτικής καινοτομίας και πρόοδο για το Σχολείο. Με ακλόνητο θεμέλιο της κολεγιακές αρχές και παραδόσεις, αξιοποιώντας τις δυνατότητες του ιδρυτικού του νόμου και υιοθετώντας τις βέλτιστες σύγχρονες διεθνείς εκπαιδευτικές πρακτικές, το Κολλέγιο Αθηνών πορεύεται στην επόμενη σελίδα της ιστορίας του ως διεθνούς κύρους κέντρο εκπαιδευτικής και παιδαγωγικής αριστείας, πάντα με πίστη στο όραμα των ιδρυτών του».

Την ανακοίνωση υπογράφουν η πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Αννίκα Παπαντωνίου και ο chairman, board of Trustees Γιώργος Αντωνιάδης.

Πεδίο μάχης και πάλι το ΑΠΘ από μια χούφτα κουκουλοφόρους: Φωτιές σε κάδους, πέτρες στα ΜΑΤ και «επαναστατικός» κλεφτοπόλεμος [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: