Στο εδώλιο για βιασμό ο Ντάνι Άλβες: Σιωπηλός και σκυμμένος όσο το θύμα περιέγραφε την τραυματική «συνάντηση» στην τουαλέτα νυχτερινού κλαμπ στη Βαρκελώνη

Brazilian soccer player Dani Alves sits on the dock during his trial for alleged sexual assault at Barcelona’s Court in Barcelona, Spain, 05 February 2024. EPA/ALBERTO ESTEVEZ / POOL




Ιδιαίτερα αποκαλυπτική για όσα συνέβησαν 14 μήνες νωρίτερα, ήταν η πρώτη ημέρα της δίκης του πρώην σταρ της Μπαρτσελόνα και της Παρί Σεν Ζερμέν, Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή Ντάνι Άλβες, σε δικαστήριο της Βαρκελώνη με την κατηγορία του βιασμού μιας νεαρής γυναίκας τον Δεκέμβριο του 2022, της οποίας η ταυτότητα προστατεύεται από τα δικαστήρια.

Το θύμα, «χωρισμένο» από τον 40χρονο πρώην διεθνή με οθόνη για να αποφευχθεί οποιαδήποτε οπτική αντιπαράθεση, για περισσότερο από μία ώρα περιέγραφε στο δικαστήριο σε κλειστή ακρόαση, της οποίας το περιεχόμενο δεν έχει δημοσιοποιηθεί, την κακοποίησή του.

Η φωνή της επίσης τροποποιήθηκε και το πρόσωπό της έγινε pixel στην ηχογράφηση, που προοριζόταν για αποκλειστική χρήση των δικαστών.

Η δίκη, η οποία έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον πολλών διεθνών μέσων ενημέρωσης και παρακολουθείται από δεκάδες δημοσιογράφους, θα συνεχιστεί την Τρίτη και θα διαρκέσει μέχρι την Τετάρτη.

Καθισμένος στην πρώτη σειρά, παρακολουθούμενος στενά από έναν αστυνομικό, ο Ντάνι Άλβες, με λευκό πουκάμισο και μπλε τζιν, παρέμεινε σιωπηλός κατά τη διάρκεια της ακρόασης.

  • Προφυλακισμένος για περισσότερο από ένα χρόνο, ο ποδοσφαιριστής, που αμφισβητεί τα γεγονότα, κατηγορείται ότι βίασε αυτή τη νεαρή γυναίκα στις τουαλέτες ενός δωματίου VIP στο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης Sutton στη Βαρκελώνη, το βράδυ της 30ης προς 31 Δεκεμβρίου 2022.

Η εισαγγελία ζητά σε βάρος του ποινή φυλάκισης εννέα ετών, καθώς και καταβολή 150.000 ευρώ στη νεαρή και 10 χρόνια υπό επιτήρηση αποφυλάκιση με τη λήξη της φυλάκισής του. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο παίκτης, ο οποίος τότε περνούσε ολιγοήμερες διακοπές στη Βαρκελώνη μετά το Μουντιάλ του Κατάρ, βρισκόταν σε αυτό το νυχτερινό κέντρο με έναν φίλο του.

Από τη σαμπάνια, στο μετατραυματικό στρες 

Αφού πρόσφερε σαμπάνια στην καταγγέλλουσα, τον ξάδερφό της και έναν φίλο της, φέρεται να την προσκάλεσε να τον συνοδεύσει σε διπλανό δωμάτιο με τουαλέτα, κάτι που εκείνη δεν γνώριζε. Ο Άλβες φέρεται τότε να είχε «βίαιη στάση» απέναντι στη νεαρή γυναίκα, την οποία ανάγκασε να έχει σεξουαλικές πράξεις, σύμφωνα και πάλι με την εισαγγελία.

«Το θύμα του ζήτησε πολλές φορές να την αφήσει να φύγει, λέγοντας ότι ήθελε να φύγει, αλλά ο κατηγορούμενος την εμπόδισε να το κάνει», αναφέρεται στην κατηγορία, η οποία περιγράφει μια «κατάσταση αγωνίας και τρόμου» για τη νεαρή γυναίκα.

Μια εκδοχή που επιβεβαιώθηκε σήμερα από τον φίλο της, ο οποίος εξήγησε ότι ο Άλβες ήταν «εξαιρετικά ενοχλητικός» εκείνο το βράδυ. Στη συνέχεια ξέσπασε σε κλάματα στο δικαστήριο καθώς μίλησε για το πώς η καταγγέλλουσα «έκλαιγε απελπισμένα» και ήθελε να φύγει, αφού βγήκε από την τουαλέτα, λέγοντας ότι ο Άλβες της έκανε «πολύ κακό» την «πλήγωσε πολύ, επαναλάμβανε, δεν θα με πιστέψουν, δεν θα πιστέψουν».

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, η καταγγέλλουσα πάσχει από «γενικά υψηλής έντασης μετατραυματικό στρες». «Δεν κοιμάται, έχει αρχίσει να παίρνει αντικαταθλιπτικά, μόλις βγαίνει από το σπίτι, δεν την είχα ξαναδεί έτσι στη ζωή μου», επιβεβαίωσε ο ξάδερφός της στο δικαστήριο.

Από την έναρξη της υπόθεσης, ο Ντάνι Άλβες το αίτημα του οποίου να καταθέσει την Τετάρτη, έκανε δεκτό η δικαστής Ισαμπέλ Ντελγκάδο Πέρεθ-όπως αναφέρει η εφημερίδα της Βραζιλίας «O Globo»-, άλλαξε την κατάθεσή του το προηγούμενο διάστημα αρκετές φορές, φτάνοντας στο σημείο να λέει σε ένα βίντεο στις αρχές Ιανουαρίου ότι δεν είχε συναντήσει ποτέ την καταγγέλλουσα.

Στη συνέχεια δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι δεν ήθελε να θέσει σε κίνδυνο τον γάμο του, πριν τελικά παραδεχτεί ότι είχε σεξουαλική σχέση με τη νεαρή γυναίκα, αλλά ότι ήταν συναινετική. Η ισπανική δικαιοσύνη έχει επανειλημμένα αρνηθεί την αποφυλάκισή του, τονίζοντας τον «υψηλό κίνδυνο φυγής» για τον παίκτη στη Βραζιλία, μια χώρα που γενικά δεν εκδίδει τους υπηκόους της.

Οι δικηγόροι του Άλβες προσπάθησαν επίσης να καταλήξουν σε συμφωνία με την ενάγουσα πριν από την έναρξη της δίκης, όπως παραδέχτηκε ο δικηγόρος του τελευταίου στα τέλη Νοεμβρίου.

Μια τέτοια συμφωνία, που αναφέρθηκε ξανά τις τελευταίες ημέρες, θα μπορούσε να επιτρέψει στον παίκτη να καταδικαστεί σε λιγότερο αυστηρή ποινή με αντάλλαγμα την αναγνώριση της ενοχής του και την αποζημίωση του θύματος.

Από τη δόξα, στον αποτροπιασμό

Ένας από τους πιο επιτυχημένους ποδοσφαιριστές στην ιστορία, ο Ντάνι Άλβες απόλαυσε την πιο ένδοξη περίοδο της καριέρας του στην Μπαρτσελόνα, μεταξύ 2008 και 2016, όπου κέρδισε 23 τρόπαια. Ο παίκτης, ο οποίος έπαιζε επίσης στη Σεβίλλη (Ισπανία), τη Γιουβέντους (Ιταλία) και την Παρί Σεν Ζερμέν, αγωνιζόταν στον μεξικανικό σύλλογο Πούμας τη στιγμή της φυλάκισής του τον Ιανουάριο του 2023. Αυτός ο σύλλογος, με τον οποίο είχε συμβόλαιο μέχρι το τέλος του περασμένου σεζόν, τον έδιωξε αμέσως.

Ο Βραζιλιάνος παίκτης, ο οποίος εμφανίστηκε χωρίς χειροπέδες την πρώτη ημέρα των ακροάσεων, θα υπερασπιστεί τον εαυτό του μετά τις καταθέσεις του θύματος, 28 μαρτύρων, ειδικών και άλλων επαγγελματιών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, El Mundo

Αποθέωση της Σελίν Ντιόν στην απρόσμενη εμφάνισή της στην τελετή των βραβείων Grammy: Ασθενής, μαχήτρια και εκθαμβωτική

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: