Στην Κρήτη ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Πιστόριους πριν ξεκινήσει η ευρωπαϊκή επιχείρηση «Ασπίδες» στην Ερυθρά Θάλασσα

FILE PHOTO: Επίσκεψη του υπουργού Άμυνας της Γερμανίας, Μπόρις Πιστόριους, σε στρατιωτική βάση. EPA/FRIEDEMANN VOGEL




Ο Γερμανός Υπουργός Άμυνας, Μπόρις Πιστόριους, επισκέφτηκε τη γερμανική φρεγάτα “Hessen” προτού αυτή αναχωρήσει για την αποστολή της στην Ερυθρά Θάλασσα, όπου θα συμμετάσχει στην ευρωπαϊκή επιχείρηση «Ασπίδες».

  • Ο Υπουργός Πιστόριους συνάντησε τους περίπου 240 στρατιώτες που αποτελούν το πλήρωμα του πλοίου, το οποίο αυτή τη στιγμή έχει αγκυροβολήσει στο λιμάνι της Σούδας, κάνοντας στάση στη διαδρομή του προς την Ερυθρά Θάλασσα.

Εφόσον το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο (Bundestag) δώσει το πράσινο φως την ερχόμενη Παρασκευή, όπως αναμένεται, τότε η γερμανική φρεγάτα θα αναχωρήσει αμέσως για την περιοχή, μέσω της Διώρυγας του Σουέζ.

Όπως δήλωσε σήμερα ο Γερμανός Υπουργός Άμυνας, η επιχείρηση είναι ένα μήνυμα της Δύσης ότι «θα περιφρουρήσουμε τη διεθνή ασφάλεια και την ελευθερία της ναυσιπλοΐας και τα αποτελέσματα δεν θα είναι αμελητέα». Επιβεβαίωσε, δε, ότι πρόκειται για αμυντική επιχείρηση, καθώς, όπως διευκρίνισε, στόχος είναι αποκλειστικά η «άμυνα σε περίπτωση επιθέσεων», για παράδειγμα με drones και πυραύλους και όχι τα χτυπήματα στην ξηρά, όπως συμβαίνει με την επιχείρηση των Αμερικανών και Βρετανών.

Η εν λόγω φρεγάτα είναι εξοπλισμένη, μεταξύ άλλων, και με αντιαεροπορικούς πυραύλους και σχεδιάστηκε ειδικά για να συνοδεύει πλοία παρέχοντας προστασία και για τον έλεγχο στη θάλασσα.

Μάλιστα, σύμφωνα με στοιχεία του ομοσπονδιακού στρατού (Bundeswehr), έχει τη δυνατότητα επίβλεψης, μέσω ραντάρ, του εναέριου χώρου σε πολύ μεγάλη έκταση, ενώ οι πύραυλοι αεράμυνας έχουν εμβέλεια άνω των 160 χλμ.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/ΠΒ/ΑΓΚ

Ο Νίκος Δένδιας ενημέρωσε την ηγεσία των εβραϊκών οργανώσεων των ΗΠΑ: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο και στελέχη της οργάνωσης American Israeli Public Affairs Committee

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: