Στην Αθήνα ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες: Συναντήσεις με Μητσοτάκη και Γεραπετρίτη

Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης υποδέχεται τον Ύπατο Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) Filippo Grandi, στη συνάντηση τους στο υπουργείο Εξωτερικών. Την Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Στην Αθήνα βρίσκεται ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Φίλιπο Γκράντι, και ο οποίος πρόκειται να συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ το πρωί θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών.

Συγκεκριμένα ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Φίλιπο Γκράντι θα έχει συνάντηση σήμερα και στις 9:00 το πρωί με τον υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη, ενώ θα ακολουθήσει τελετή υπογραφής της Συμφωνίας Έδρας μεταξύ της Ελλάδας και της Ύπατης Αρμοστείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες, η οποία θα ρυθμίζει το καθεστώς λειτουργίας του Γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια, ο κ. Γεραπετρίτης θα εγκαινιάσει μαζί με τον κ. Grandi, την έκθεση αρχειακού υλικού του υπουργείου Εξωτερικών και της UNHCR με τίτλο: «Οι απαρχές της συνεργασίας Ελλάδας-Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες: Κοινή έκθεση αρχειακού υλικού των πρώτων ετών της κοινής πορείας (1947-1963)».

Στις 17:00 ο Φίλιπο Γκράντι θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου. Σημειώνεται ότι ο κ. Μητσοτάκης θα παραχωρήσει συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού STAR και στη δημοσιογράφο Μάρα Ζαχαρέα.

Πηγή: ertnews

Ο Γεραπετρίτης συναντήθηκε με τον Χακάν Φιντάν στο Μόναχο: Στο επίκεντρο η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Άγκυρα και διμερή θέματα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: