Σήμερα ανακοινώνονται τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στην Κύπρο: Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο

FILE PHOTO: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης προεδρεύει συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, Λευκωσία. Φωτογραφία ΓΤΠ – Αντρέας Λουκαΐδης, PIO, ΓΤΠ




Η κυβέρνηση ανακοινώνει σήμερα το νέο πακέτο μέτρων για αντιμετώπιση της ακρίβειας, καθώς οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν κατά την συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, στη βάση ολοκληρωμένης εισήγησης, την οποία θα καταθέσει ο υπουργός Οικονομικών.

Προκειμένου να διαμορφωθεί τελική πρόταση, το υπουργείο Οικονομικών προχώρησε στην αξιολόγηση των μέτρων τα οποία βρίσκονται σε ισχύ και εκπνέουν στο τέλος του μήνα, ως επίσης και πρόσθετων στοχευμένων μέτρων, τα οποία θα μπορούσαν να εφαρμοστούν αμέσως ή σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα.

  • Μεταξύ άλλων, η κυβέρνηση διαμηνύει πως αυτό το οποίο έχει σημασία, είναι να εφαρμοστούν μέτρα τα οποία επιλύουν μόνιμα το πρόβλημα της ενεργειακής ακρίβειας που αντιμετωπίζουν τα κυπριακά νοικοκυριά.

Ακόμη, έχει αναφερθεί ότι στόχος της κυβέρνησης είναι μέσα από την επιτάχυνση της διείσδυσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, τα νοικοκυριά να αποκτήσουν πρόσβαση σε φθηνότερο ηλεκτρικό ρεύμα, χωρίς να εξαρτώνται από την επιδοματική πολιτική του κράτους.

 

Με πληροφορίες από Ραδιόφωνο ΡΙΚ

 

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο απέρριψε προσφυγή κυπριακής εταιρείας για το χαλλούμι

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: