Πέθανε η Μαρίνα Βούλγαρη, εγγονή του Έλληνα ιδρυτή του διάσημου οίκου BVLGARI: Σχεδίασε κοσμήματα για τη Σοφία Λόρεν και την Ιβάνα Τραμπ [video]

FILE PHOTO: epa06620504 A view of the Bulgari booth at the world watch and jewellery show Baselworld, in Basel, Switzerland, 22 March 2018. EPA, GEORGIOS KEFALAS




Πέθανε στην Ρώμη, σε ηλικία ενενήντα τριών ετών, η Μαρίνα Βούλγαρη, κόρη του Κωνσταντίνου και εγγονή του Σωτηρίου Βούλγαρη, του Έλληνα ιδρυτή του διάσημου οίκου Bulgari.

H Mαρίνα δραστηριοποιήθηκε, όπως όλη της η οικογένεια, στον τομέα των τιμαλφών και το 1976 αποφάσισε να δημιουργήσει δική της γραμμή κοσμημάτων, ως σχεδιάστρια, αποκτώντας πελάτες όπως την Σοφία Λόρεν και την Ιβάνα Τραμπ.

Στην δεκαετία του ογδόντα άνοιξε καταστήματα στην Νέα Υόρκη, στο Μιλάνο και στο Παρίσι και στην συνέχεια επέλεξε, ως τόπο διαμονής, το Μονακό.

Το 1996 ο Σαουδάραβας σείχης Αχμέντ Φιταΐχι αγόρασε την εταιρία Μarina B., αλλά η ίδια συνέχισε, για πολλά χρόνια, να σχεδιάζει εντυπωσιακά και πρωτότυπα τιμαλφή.

“Ήταν μια γυναίκα μοναδική, με έμαθε τι σημαίνει θάρρος και αποφασιστικότητα”, δήλωσε η ανιψιά της Μαρίνα Βούλγαρη, Λάουρα Καλισσόνι Κολνάγκι.

 Ποιος είναι ο Οίκος Bulgari – BVLGARI

Σύμφωνα με τη Βικιπαιδεία, ο Bulgari (προφέρεται Μπούλγκαρι) είναι ιταλικός οίκος μόδας, με πολυετή ιστορία στην παραγωγή κοσμημάτων και παρόμοιων ειδών πολυτελείας. Το λογότυπό του είναι πάντα στα κεφαλαία, ενώ το γράμμα U αντικαθίσταται με το V, σύμφωνα με τον αρχαίο ρωμαϊκό τρόπο γραφής (BVLGARI).

Τα προϊόντα του οίκου περιλαμβάνουν κοσμήματα, αρώματα, ρολόγια χειρός, γυαλιά ηλίου, τσάντες και άλλα αξεσουάρ, που απευθύνονται τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες. Παράλληλα απευθύνονται σε ανθρώπους υψηλών εισοδημάτων, καθώς πρόκειται για μία εκ των ακριβότερων επιχειρήσεων του είδους της.

Η επιχείρηση έχει ως αφετηρία το έτος 1884, όταν ο Έλληνας μετανάστης Σωτήριος Βούλγαρης (1857 – 1932) με καταγωγή από την τουρκοκρατούμενη ακόμα Ήπειρο και συγκεκριμένα από την Παραμυθιά Θεσπρωτίας, άνοιξε κοσμηματοπωλείο στη Ρώμη.

Η τέχνη πέρασε στους απογόνους του και η επιχειρηματικότητα άνθισε κυρίως τη δεκαετία του ’70, όταν άνοιξαν τα πρώτα καταστήματα εκτός Ιταλίας στη Νέα Υόρκη, το Παρίσι, τη Γενεύη και το Μόντε Κάρλο. Σήμερα υπάρχουν περισσότερα από 230 καταστήματα σ’ όλο τον κόσμο.

Τα τελευταία χρόνια ο Bulgari έχει επεκτείνει τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες και σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που φέρουν την ονομασία του, σε συνεργασία με την αλυσίδα Marriott.

Το πρώτο ξενοδοχείο άνοιξε στο Μιλάνο το 2004 και ακολούθησε στο Μπαλί το 2006. Και σ’ αυτή την περίπτωση, το εγχείρημα στοχεύει σε ευκατάστατους ταξιδιώτες.

Το 2001 ο οίκος Bulgari έγινε και μυθιστόρημα, γραμμένο κατά παραγγελία από την Βρετανίδα συγγραφέα Φέι Γουέλντον, με τον τίτλο «Bulgari Connection». Το αρχικό κατάστημα του 1884 στην οδό Condotti της Ρώμης, υπάρχει ακόμα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανταπόκριση Θ. Ανδρεάδης – Συγγελάκης
Ρώμη, Ιταλία

Στο σκαμνί ο Τραμπ για τα «λεφτά της σιωπής» στην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς: Για πρώτη φορά στην ιστορία των ΗΠΑ πρώην πρόεδρος σύρεται σε ποινική δίκη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: