Οργή Κασπάροφ μετά τον θάνατο Ναβάλνι: Ο Πούτιν είναι ο δολοφόνος, οι δυτικοί ηγέτες να μη μιλούν αν δεν είναι πρόθυμοι να πολεμήσουν

File Photo Garry Kasparov, former chess world champion, 08 June 2023. EPA/PETER KLAUNZER




«Ο Πούτιν είναι ο δολοφόνος του Ναβάλνι», δήλωσε κατηγορηματικά ο Ρώσος παγκόσμιος πρωταθλητής στο σκάκι και ένθερμος αντικαθεστωτικός  Γκάρι Κασπάροφ, μην παραλείποντας πάντως να επικρίνει και τις δυτικές κυβερνήσεις διότι δεν τηρούν πιο σθεναρή στάση ενάντια στη μεταχείρισή του από το Κρεμλίνο.

«Η οργή και η αιώνια περιφρόνησή μου για τους δυτικούς πολιτικούς που αντιμετώπισαν τη δηλητηρίαση και τη φυλάκιση του Ναβάλνι ως ένα ακόμη σημείο διαπραγμάτευσης με τον Πούτιν», λέει, αναφερόμενος στην επανειλημμένη φυλάκισή του και τη δηλητηρίασή του με τον Νόβιτσοκ το 2020.

«Μεγάλες κουβέντες, καμία δράση, περισσότερο αίμα στα χέρια τους».

Ο Κασπάροφ, στο μήνυμά του στο Twitter αποκαλεί τον Ναβάλνι μαχητή και προσθέτει ότι οι δυτικοί πολιτικοί «πρέπει να κρατήσουν το όνομά του μακριά από το στόμα τους» εκτός κι αν είναι πρόθυμοι να πολεμήσουν.

Ο Πούτιν δολοφόνησε αργά και δημοσίως τον Αλεξέι Ναβάλνι, έγραψε στην πλατφόρμα Χ ο Γκάρι Κασπάροφ, ο Ρώσος αντικαθεστωτικός και παγκόσμιος πρωταθλητής στο σκάκι.

«Ο Πούτιν απέτυχε να σκοτώσει τον Ναβάλνι γρήγορα και μυστικά δηλητηριάζοντάς τον και τώρα τον δολοφόνησε αργά και δημοσίως στην φυλακή… Ο Ναβάλνι σκοτώθηκε διότι αποκάλυψε τον Πούτιν και την μαφία του γι΄ αυτό που είναι, απατεώνες και κλέφτες».

Με πληροφορίες από BBC, X

Οι τελευταίες μέρες του Ναβάλνι στις φυλακές του Αρκτικού Κύκλου: Απομόνωση, περίπατος στους -32°C και έγερση στις 5 π.μ. για… τον εθνικό ύμνο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: