Open Doors World Watch List 2024: Περισσότερα από 365 εκατομμύρια Χριστιανών υφίστανται διώξεις στα όρια της γενοκτονίας, σε όλο τον κόσμο

File Photo epa10563464 A member of the St. Kizito Catholic church (C) carries a cross as he performs as Jesus Christ during a Stations of the Cross procession of the Christian community in Lagos, Nigeria, EPA/Akintunde Akinleye




Το Gatestone Institute δημοσιεύει άρθρο τηςUzay Bulut με τίτλο «Περισσότερα από 365 εκατ. Χριστιανών αντιμετωπα με γενοκτονία» (More Than 365 million Christians Face Genocide) που αναφέρεται σε διώξεις κατά των Χριστιανών σε ολόκληρο τον κόσμο με την μερίδα του λέοντος να έχουν οι ισλαμικές χώρες.

Περισσότεροι από 365 εκατομμύρια χριστιανοί υφίστανται υψηλά επίπεδα δίωξης και διακρίσεων για την πίστη τους, σύμφωνα με την Open Doors World Watch List 2024. Οι δέκα πρώτες χώρες, όπου οι χριστιανοί αντιμετωπίζουν τις πιο ακραίες διώξεις, είναι:

  1. Βόρεια Κορέα,
  2. Σομαλία,
  3. Λιβύη,
  4. Ερυθραία,
  5. Υεμένη,
  6. Νιγηρία,
  7. Πακιστάν,
  8. Σουδάν,
  9. Ιράν και
  10. Αφγανιστάν

Εκτός από τη Βόρεια Κορέα, όπου οι διώξεις οφείλονται στη «δικτατορική παράνοια» και την «κομμουνιστική και μετακομμουνιστική καταπίεση», η κύρια θρησκεία όλων των άλλων χωρών και ομάδων του καταλόγου διώξεων κατά των Χριστιανών είναι το Ισλάμ.

Σε χώρες όπως το Αφγανιστάν, η Υεμένη, η Νιγηρία και το Ιράν υπάρχει μια ποικιλία διακρίσεων και διώξεων από στέρηση βοήθειας ανακούφισης μέχρι θανατική ποινή κατά των Χριστιανών και γενικότερα εις βάρος οποιουδήποτε δεν θεωρείται ευσεβής μουσουλμάνος.

  • Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την οργάνωση «Open Doors», ένας στους επτά χριστιανούς διώκεται παγκοσμίως και ένας στους πέντε χριστιανούς διώκεται στην Αφρική. Το 2023, χιλιάδες χριστιανοί δολοφονήθηκαν ή συνελήφθησαν για την πίστη τους και χιλιάδες εκκλησίες και χριστιανικές περιουσίες δέχθηκαν επιθέσεις.

Αλλά πολλά από αυτά τα περιστατικά παραμένουν αναπάντητα από τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης. Και έως ότου τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης, οι κυβερνήσεις και οι διεθνείς οργανισμοί αρχίσουν να ασχολούνται ανοιχτά με τα ιδεολογικά και θεολογικά κίνητρα των δραστών, αυτός ο παγκόσμιος, σε επίπεδο γενοκτονίας, διωγμός των Χριστιανών πιθανότατα θα αυξηθεί, καταλήγει ο αρθρογράφος.

ΠΗΓΗ: Gatestone Institute, Uzay Bulut – [More Than 365 million Christians Face Genocide]

Υπέρ της Ουκρανίας αλλά… κουρασμένοι οι Ευρωπαίοι πολίτες: Μόλις το 10% πιστεύει σε ήττα της Ρωσίας – Ούγγροι και Έλληνες υπέρ του συμβιβασμού – Η πλειοψηφία κατά του Τραμπ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: