Ο πρώην επικεφαλής της Frontex κατεβαίνει στις ευρωεκλογές με το κόμμα της Μαρίν Λε Πέν

FILE PHOTO: Former Executive Director of the European Border and Coast Guard Agency (Frontex), Fabrice Leggeri attends a media briefing in Druskininkai, Lithuania, 19 July 2021.EPA/STRINGER *** Local Caption *** 57054372




Ο πρώην επικεφαλής της Frontex, Fabrice Leggeri, θα είναι υποψήφιος με το κόμμα της Marine Le Pen στις επερχόμενες εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 9 Ιουνίου.

Η υποψηφιότητα του Leggeri για την τρίτη θέση στη λίστα του κόμματος ανακοινώθηκε το βράδυ του Σαββάτου από το κόμμα, το οποίο έχει ως στόχο να δώσει στους Γάλλους τον έλεγχο της μεταναστευτικής πολιτικής και να υποστηρίξει αυστηρότερους μεταναστευτικούς κανόνες εντός της ΕΕ.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μάλιστα ότι το κόμμα της Marine Le Pen θα μπορούσε να έχει σημαντικά καλύτερες επιδόσεις από τον κυβερνητικό συνασπισμό του προέδρου Emmanuel Macron στις εκλογές.

Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο του 2022, ο Fabrice Leggeri παραιτήθηκε από τη θέση του επικεφαλής της Frontex εν μέσω σοβαρών καταγγελιών εναντίον του ιδίου και του προσωπικού του, ιδίως όσον αφορά στις έρευνες για τις παράνομες επαναπροωθήσεις μεταναστών στη Μεσόγειο. Στελέχη της Frontex με έδρα τη Βαρσοβία κατηγορήθηκαν ότι συγκάλυψαν σκόπιμα περιστατικά όπου Έλληνες συνοριοφύλακες επαναπροωθούσαν πρόσφυγες στην ανοιχτή θάλασσα.

Τέτοιες επαναπροωθήσεις παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και μη κυβερνητικές οργανώσεις έχουν επικρίνει την υπηρεσία Frontex ότι δεν προστάτευε επαρκώς τα δικαιώματα των προσφύγων κατά τη διάρκεια της θητείας του Leggeri, θεωρώντας τον υπεύθυνο για την πρακτική αυτή.

Με πληροφορίες από Stern.de

Ο Μακρόν «διαλύει» τη δεξιά και ανεβαίνει στις δημοσκοπήσεις, αν και χάνει από αριστερά: Ο πρώην πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ προηγείται για τη Γαλλική προεδρία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: