Από προσφυγικό έγινε μεταναστευτικό και πλέον πρόκειται για δημογραφική «βόμβα»: Η Κύπρος βρίσκεται ξαφνικά ενώπιον μεγάλων κινδύνων για τη διατήρηση της ταυτότητας της

Απειλείται η Κύπρος από την μαζική άφιξη προσφύγων και μεταναστών. Φωτογραφία You Tube via Alpha TV Cyprus




Του ΚΩΣΤΑ ΜΑΥΡΙΔΗ, Βρυξέλλες

Πριν χρόνια, προτού ξεκινήσει η μαζική κι εργαλειοποιημένη παράνομη διοχέτευση μεταναστών από την Τουρκία προς τις ελεύθερες περιοχές μέσω των κατεχομένων, επιμέναμε σε έκτακτα μέτρα για αποτροπή και καταστολή με επίκληση την δημόσια ασφάλεια και τάξη:

Παραδείγματος χάριν, αυτόματη αναστολή δικαιώματος για αίτημα παροχής ασύλου σε όποιον εισέρχεται παράνομα στην Κύπρο (κυρίως μέσω κατεχομένων) κ.ά.

Τέτοια μέτρα δεν λαμβάνονταν και τελικά 99% αιτούντων προσφυγικό άσυλο απορρίπτονταν, αλλά παρέμειναν κάπου στην Κύπρο, ενώ η Λευκωσία απευθυνόταν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή της κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, επαναλαμβάνοντας εγχώρια την φράση ότι «πρέπει η ΕΕ να καταλάβει…».

  • Εκείνος που έπρεπε να καταλάβει ήταν η Λευκωσία. Άλλα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) έλαβαν δραστικά μέτρα χωρίς το πρόβλημα τους να προσεγγίζει καν το δικό μας! Πριν χρόνια, η Λιθουανία και η Λετονία θέσπισαν νομοθεσίες παρεμποδίζοντας κάθε παράνομη είσοδο επικαλούμενες λόγους ασφάλειας.

Τις προάλλες, η Φινλανδία, κράτος της Ε.Ε. που συνορεύει με την Ρωσία, έθεσε τα σύνορα της κλειστά για απροσδιόριστο διάστημα. Όποιος επιχειρεί να εισέλθει απωθείται κι αν εισέλθει παράνομα (π.χ. χωρίς βίζα ή χωρίς τα απαιτούμενα έγγραφα και σε αυτούς περιλαμβάνονται και οι Σύριοι), απορρίπτεται για οποιοδήποτε αίτημα.

Η Λευκωσία δηλώνει ακόμη αδυναμία λήψης δραστικών μέτρων, καθώς η Κύπρος … βουλιάζει σε βαθμό που ξένα ειδησιογραφικά ΜΜΕ αναδεικνύουν την επικείμενη δημογραφική ανατροπή του προσώπου της Κύπρου.

Στις 4/4/2024 ο ειδησιογραφικός χώρος «Brussels Signal» αναφερόταν στην Κύπρο ως το πρώτο κράτος της Ε.Ε. με ανεξέλεγκτη παράνομη μετανάστευση για χρόνια και με δημογραφική «βόμβα» που οδηγεί σε ανατροπή του προσώπου της, βάσει στοιχείων της Eurostat.

Απέναντι στην μισαλλοδοξία της ακροδεξιάς, απέναντι σ’ όσους πλουτίζουν πλασάροντας ανθρωπισμό και απέναντι σ’ όσους θεωρούν τους μετανάστες πολιτικό κεφάλαιο για ανατροπή της δομημένης κοινωνίας, απαιτείται λήψη ορθολογικά αποτρεπτικών μέτρων βάσει παραδειγμάτων από άλλα κράτη της Ε.Ε., προσαρμοσμένων στις δικές μας ιδιομορφίες, που περιλαμβάνουν φυσικά την συνδρομή της Ε.Ε. με επιτήρηση των θαλάσσιων συνόρων από την FRONTEX, αποτελεσματικούς -κι όχι διάτρητους- κανόνες εμπλοκής, επαναπροώθηση των παράνομων κ.ά.

  • Ενόσω στην Ε.Ε. βολεύονται με την στάση μας και ενόσω η δημογραφική αλλοίωση είναι πεδίο πολιτικής εκμετάλλευσης από τα ιδεολογικά άκρα κι από αδίσταχτους εκμεταλλευτές-εργοδότες, ο πολίτης της κοινής λογικής πρέπει να απαιτήσει σθένος κι αποφασιστικότητα από το κυπριακό κράτος ως μέλος της ΕΕ για διατήρηση της ταυτότητας και της δημογραφίας αιώνων.

Ενώπιον της εκρηχτικής κατάστασης στο Λίβανο με χιλιάδες Σύριους να αναζητούν τρόπο μετάβασης στην Κύπρο, θα έπρεπε ήδη, ως πρώτο μέτρο αποτροπής, να κοινοποιηθεί ότι με την φυγή τους από τον Λίβανο, που είναι ασφαλής χώρα, δεν θα έχουν δικαίωμα για αίτημα ασύλου στην Κύπρο και ταυτόχρονα απώλεια άλλου ωφελήματος.

Όλα τα πιο πάνω μαζί με προληπτικά μέτρα, γνωστοποιούνται αμέσως από τους ίδιους τους «ενδιαφερόμενους». Πάντως, η ιδιομορφία της παράνομης τουρκικής κατοχής και η δυσκολία επιτήρησης θαλάσσιων συνόρων δεν αποτελούν λόγο για απουσία μέτρων, αλλά καθιστούν την λήψη τους επιτακτική.

(*) Ο Κώστας Μαυρίδης είναι Ευρωβουλευτής του ΔΗΚΟ (S και D), και Πρόεδρος Πολιτικής Επιτροπής για την Μεσόγειο – [email protected]

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Αχώριστοι φίλοι στα εγκόσμια και αχώριστοι πλέον στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας: Συμπολεμιστές στις προδομένες Κυπριακές Θερμοπύλες του 1974

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: