Ο ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν σε νοσοκομείο στην Χαν Γιουνίς της Γάζας: «Βάση τρομοκρατικής δράσης», λέει ο IDF

FILE PHOTO: Smoke rises following an Israeli air strike in Khan Yunis, Gaza Strip, 19 December 2023. Israeli forces resumed military strikes on Gaza after a week-long truce expired on 01 December. More than 15,000 Palestinians and at least 1,200 Israelis have been killed, according to the Gaza Government media office and the Israel Defense Forces (IDF), since Hamas militants launched an attack against Israel from the Gaza Strip on 07 October, and the Israeli operations in Gaza and the West Bank which followed it. EPA/MOHAMMED SABER




Οι ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν σήμερα σε νοσοκομείο της Χαν Γιούνις, πόλη στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας που πολιορκούν εδώ και αρκετές εβδομάδες, ανακοίνωσε η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος (PRCS), η οποία διαχειρίζεται το νοσοκομείο.

  • “Οι (ισραηλινές) δυνάμεις κατοχής εισέβαλαν στο νοσοκομείο Αλ-Αμάλ και άρχισαν να το ερευνούν”. “Δυσκολευόμαστε να επικοινωνήσουμε με τις ομάδες μας στο εσωτερικό”, δηλωσε σε ανακοίνωσή της η PRCS.

Ο ισραηλινός στρατός [IDF]επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι τα στρατεύματά του ξεκίνησαν επιχείρηση έρευνας στο νοσοκομείο μετά τη συλλογή “πληροφοριών που ανέφεραν ότι η Χαμάς διεξήγαγε τρομοκρατικές δραστηριότητες” στο κτιριακό συγκρότημα.

  • Το νοσοκομείο Αλ-Αμάλ βρέθηκε στη μέση των μαχών μεταξύ των ισραηλινών δυνάμεων και των μαχητών της Χαμάς, η οποία έχει την εξουσία στη Γάζα από το 2007. Την Πέμπτη, η PRCS είχε κάνει λόγο για “έντονους βομβαρδισμούς” και “σφοδρά πυρά βαρέων όπλων” περιμετρικά του νοσοκομείου.

Η ΜΚΟ ιατρικής βοήθειας ζητεί εδώ και μέρες να προστατεύεται και να μπορεί να συνεχίσει να προμηθεύεται εφόδια, υπογραμμίζοντας τις ελλείψεις σε οξυγόνο, φάρμακα και καύσιμα που τροφοδοτούν τις γεννήτριες του νοσοκομείου για παροχή ηλεκτρικής ενέργειας.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Ερυθρά Ημισέληνος ανακοίνωσε ότι 8.000 άνθρωποι που είχαν βρει καταφύγιο στο Αλ-Αμάλ και τα γειτονικά τοπικά γραφεία της απομακρύνθηκαν από εκεί.

Με πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Γάζα, Palestine

Ο Νετανιάχου διατάσσει εκκένωση και ισοπεδωτική εισβολή στη Ράφα με σκοπό την εξόντωση των τελευταίων ταγμάτων της Χαμάς: Φόβοι για νέα ανθρωπιστική καταστροφή

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: