Ο Ερντογάν νέτα σκέτα ψεύδεται: Και για τους όρους χρήσης των μαχητικών F-16 και για τη δήθεν βελτίωση των σχέσεων της κατοχικής Τουρκίας με το Κογκρέσο των ΗΠΑ (video)

FILE PHOTO: epa11152418 A handout photo made available by the Turkish President’s Press Office shows Egyptian President Abdel Fattah al-Sisi (C-R) and Turkish President Recep Tayyip Erdogan (C-L) posing for a photo prior to their meeting in Cairo, Egypt, 14 February 2024. EPA, TURKISH PRESIDENTIAL PRESS OFFICE HANDOUT




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
Hellas Journal, Ουάσιγκτον

Τις τελευταίες ημέρες οι Τούρκοι κάνουν απεγνωσμένες προσπάθειες για να πείσουν ότι η έγκριση της πώλησης των μαχητικών F-16 για τις ανάγκες της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας δεν υπόκεινται σε όρους.

Κομπάζουν ότι θα αγοράσουν τα αμερικανικά μαχητικά, τα οποία θα τα χρησιμοποιούν, όπως αυτοί αποφασίζουν. Αυτή δεν είναι η αλήθεια. Και οι γνωστοί ρωσόπληκτοι της Αθήνας πρέπει να σταματήσουν να πιστεύουν τα τουρκικά ψέματα και να ην τα διαδίδουν.

Μόλις χθες πηγή του τουρκικού υπουργείου Άμυνας ισχυρίστηκε ότι “η πώληση των F-16 από την Τουρκία δεν υπόκειται σε κανέναν όρο”.

  • Πρόσθεσε τα εξής: «Σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς σχετικά με τη χρήση των F-16 που πρόκειται να αγοραστούν και να εκσυγχρονιστούν, όπως έχουμε τονίσει προηγουμένως, δεν υπάρχουν όροι», δήλωσε η πηγή, που δεν είναι άλλος από τον εκπρόσωπο του τουρκικού υπουργείου ‘Αμυνας αρχιπλοίαρχο Ζεκί ‘Ακτουρκ.

Η πηγή ισχυρίστηκε ακόμα ότι οι Τούρκοι συνομιλούν με τους Αμερικανούς για “να γίνει στην Τουρκία η παραγωγή των αεροσκαφών και ο εκσυγχρονισμός του υφιστάμενου τουρκικού στόλου των F-16”.

Και αυτό είναι ένα ψέμα. Διότι η Αμερική δεν θα εμπιστευθεί την τεχνολογία της στους Τούρκους. Άλλωστε, όταν συμμετείχαν στην …συμπαραγωγή των F-35, κατασκεύαζαν βίδες!

Επειδή η τουρκική παραπληροφόρηση γίνεται πρώτο θέμα στην Ελλάδα, η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική, από αυτήν που διακινούν οι Τούρκοι. Θα είμαι σύντομος διότι τα πολλά λόγια είναι φτώχεια.

  • Από την έγκριση της πώλησης των F-16 στην Τουρκία -εκκρεμεί ακόμα η προσπάθεια του γερουσιαστή Πολ να καθυστερήσει τη διαδικασία- μέχρι να τα παραλάβει θα χρειαστούν το λιγότερο 7 χρόνια.

Τι σημαίνει η συμφωνία του Κογκρέσου με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ; Στα επόμενα επτά χρόνια η Τουρκία πρέπει να είναι τύπος και υπογραμμός, ιδιαίτερα σε ότι αφορά την Ελλάδα.

Εάν η κατοχική δύναμη, επειδή το …αφεντικό τρελάθηκε(!!!), επαναρχίσει τις προκλήσεις στο Αιγαίο, τότε θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες που προβλέπονται από την επιστολή του υπουργού Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν προς τους επικεφαλής των αρμοδίων Επιτροπών του Κογκρέσου.

Ομολογώ ότι δεν έχω διαβάσει την εν λόγω επιστολή. Αλλά έχω εμπιστοσύνη σε αυτούς που γνωρίζουν περισσσότερα από εμένα. Και οι οποίοι δεν έπεσαν ποτέ έξω σε ότι αφορά τα θέματα αυτά.

ΕΠΙΣΗΣ: Ο Ταγίπ Ερντογάν ισχυρίστηκε ότι βελτιώθηκαν οι σχέσεις της Τουρκίας με τους βουλευτές και τους γερουσιαστές. Και αυτός ο ισχυρισμός είναι πέτσινος.

Απλά είναι τυχερός επειδή η πλειοψηφία των νομοθετών, είναι εστιασμένοι στους πολέμους της Ουκρανίας και του Ισραήλ με τη Χαμάς. Θα είναι ο επόμενος με τον οποίο θα ασχοληθούν. Διότι μπορεί η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν να είναι κατώτερη των περιστάσεων, αλλά τα μέλη της Βουλής και της Γερουσίας θυμούνται τον εκβιασμό του για τη Σουηδία.

Το Εβραϊκό Λόμπι συνεχίζει να καταγράφει στις αντισημιτικές πράξεις του Ερντογάν και αναμένουμε ότι οι Αμερικανο-Εβραίοι θα λογαριαστούν σύντομα με τον μεγαλύτερο υποστηρικτή και χρηματοδότη της Χαμάς…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Οι περισσότεροι πολιτικοί στην Ελλάδα είναι δεύτερης κατηγορίας. Είναι πολύ λίγοι… Κάνουν τα πάντα για να δυναμώσουν ξανά την ακροδεξιά. Θα τρέχουμε πάλι, και δεν θα προλαβαίνουμε. Εάν βρεθεί ένας σοβαρός για να ηγηθεί των δυνάμεων από τις παρυφές της Ν.Δ. και πιο δεξιά, αυτό το κόμμα θα είναι δεύτερο στη Βουλή. 100%… 

* Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal

  • Αν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας, το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή και στο τέλος του κειμένου.
  • E-mail: [email protected]

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Πήγε και έγλυψε εκεί που έφτυνε μέχρι τις προάλλες: Ο Ερντογάν προσκύνησε τον δολοφόνο αλ Σίσι… Η Αίγυπτος δεν θα προδώσει την Ελλάδα και την Κύπρο (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: