Αντάρτικο Πολάκη στην κομματική πειθαρχία του ΣΥΡΙΖΑ: Η ανάρτηση με την οποία γνωστοποιεί ότι θα απουσιάσει από τη Βουλή

FILE PHOΤΟ: Ο Παύλος Πολάκης. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ




Παρά την επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, παρά την επιστολή που έστειλε σήμερα στους βουλευτές του κόμματός του ο Στέφανος Κασσελάκης για “μεγάλο ναι” στο νομοσχέδιο ζητώντας κομματική πειθαρχία, αλλά και παρά την προειδοποίηση του προέδρου του κόμματος ότι θα υποστούν συνέπειες όσοι δεν υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομοφύλων ζευγαριών, ο Παύλος Πολάκης δεν θα το πράξει απ’ όσα εμμέσως πλην σαφώς αναφέρει σε ανάρτησή του.

Ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ κάνει πράξη την δεδηλωμένη αντίθεσή του στο νομοσχέδιο και  ανακοινώνει πως δεν θα προσέλθει στο κοινοβούλιο γιατί έχει σοβαρότατη δουλειά…

Το παράδοξο είναι ότι παρότι ο κ.Πολάκης έρχεται κόντρα στην θέση του κόμματός του και στο αίτημα του αρχηγού του, η ανάρτησή του στο Facebook απευθύνεται … στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και, μεταξύ άλλων του ζητά… να μην τον ψάχνει καθώς έχει σοβαρότατη δουλειά που σώζει ζωές ενώ διευκρινίζει ότι αυτή αφορά συγγενή του. Μάλιστα παρουσιάζει και τέσσερις φωτογραφίες από το νοσοκομείο. 

Βέβαια, το γεγονός ότι ο κ.Πολάκης πληροφορεί τον πρωθυπουργό για την απουσία του, εξηγείται κάπως από το γεγονός ότι ο κ.Μητσοτάκης

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός είπε νωρίτερα στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου και απευθυνόμενος στον επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ:

«Για να δούμε και πόσοι θα απέχουν από εσάς, κ. Φάμελλε, μην έχουμε καμία άλλη έκπληξη το βράδυ και το ενδιαφέρον αντί να στρέφεται στη Νέα Δημοκρατία στραφεί σε εσάς και στο τι θα κάνει ο κ. Πολάκης τελικά, τον οποίον έχετε περίπου απειλήσει με διαγραφή».

Η ανάρτηση Πολάκη

Επιστολή και προειδοποίηση Κασσελάκη 

Με επιστολή του προς του βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης καλεί σύσσωμη την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, κάνοντας λόγο για  για στάση «περηφάνιας, αξιοπρέπειας, συμπερίληψης».

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατέστησε χθες σαφές πως «θα υπάρξουν συνέπειες» είτε για όποιον απέχει από την ψηφοφορία είτε δεν υπερψηφίσει το νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ διεμήνυσε στην ηγεσία ότι δεν προτίθεται να ψηφίσει το νομοσχέδιο και επιλέγει την αποχή από τη διαδικασία. Είχε εκφράσει ενστάσεις για το θέμα, γεγονός που οδήγησε και σε σύγκρουση με το περιβάλλον Κασσελάκη.

 

Ευθείες βολές Σαμαρά κατά κυβέρνησης και για ελληνοτουρκικά – αγρότες [live η ομιλία στη Βουλή]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: