Μετατάξεις και λαγούμια στον θαυμαστό κόσμο του ελληνικού δημοσίου: Αφαντος στον Δήμο Ερέτριας ο 47χρονος… τηλε-υπάλληλος καθαριότητας [video]

Η στιγμή που ο 47χρονος βγαίνει από το κτήριο της εισαγγελείας Κορίνθου Πηγή Photo: Screenshot via Glomex




Άφαντος από την εργασία του, ακόμη και εξ αποστάσεως φέρεται να ήταν ο αυτοαποκαλούμενος «παλαιοχριστιανός» που ζούσε με την οικογένεια του σε ένα συνδυασμό παραπήγματος, τρώγλης και λαγουμιού στην Κορινθία.

Για το καθεστώς εργασίας του, η υπουργός Εσωτερικών Ν. Κεραμέως έχει ήδη  διατάξει ΕΔΕ.

Συγκεκριμένα, ο Παλαιφαίνεται ότι είχε μεγάλο χρονικό διάστημα να παρουσιαστεί στην υπηρεσία του, στο δήμο Ερέτριας – Αμαρύνθου , όπου ήταν και η οργανική του θέση ως μόνιμου υπαλλήλου καθαριότητας. Σημειώνεται πως στον συγκεκριμένο δήμο είχε πάει το 2020 με μετάταξη από τον δήμο Ηλιούπολης για λόγους υγείας.

Το aftodioikisi. gr, επικοινώνησε με τον δήμαρχο Ερέτριας Ερέτριας – Αμαρύνθου, Νίκο Γουρνή, ο οποίος και επιβεβαίωσε ότι ο Μανώλης Καλαϊτζιδάκης, πληρωνόταν κανονικά από το δήμο, παρότι δεν εμφανιζόταν στην δημοτική υπηρεσία καθαριότητας.




Σύμφωνα με άλλες πηγές, ο Καλαϊτζιδάκης φέρεται μάλιστα να ήταν πλήρως δικαιολογημένος αφού παρείχε εξ’ αποστάσεως (τηλεγρασία) υπηρεσίες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, δίπλα από το λαγούμι και τη σπηλιά, σε μία από τις καλύβες που ηλεκτροδοτείται υπάρχει σύνδεση στο διαδίκτυο και έτσι ο 46χρονος μπορείνα προσφέρει τις υπηρεσίες του στη δημοτική επιχείρηση δήμου της Εύβοιας. Τώρα πώς γίνεται ένας υπάλληλος καθαριότητας να εργάζεται μέσω τηλεργασίας, αυτό είναι κάτι που πρέπει να ερευνήσουν οι αρμόδιες αρχές.

H ιστοσελίδα μάλιστα προσκομίζει και τη μισθοδοσία του υπαλλήλου από το δήμο Ερέτριας την οποία μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

«Την περίπτωσή του συγκεκριμένου υπαλλήλου την είχαμε ψάξει από 5 – 6 Ιανουαρίου 2024, όπου και ελέγχαμε το προσωπικό που έχουμε στο δυναμικό του δήμου», ανέφερε ο δήμαρχος και υποστήριξε: « Στις 16 Ιανουαρίου 2024 συνέταξε έγγραφο ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος και στις 17 του ίδιου μήνα το αποστείλαμε υπηρεσιακώς στο σπίτι που είχε δηλώσει ως μόνιμη κατοικία στον Ωρωπό. Με το έγγραφο ζητούσαμε εξηγήσεις για τους λόγους απουσίας του από την υπηρεσία του». Όπως ανέφερε ο κ. Γουρνής, στο συγκεκριμένο ακίνητο «δεν ήταν κανείς και αναρτήσαμε το έγγραφο στο χώρο της υπηρεσίας του».




Ο δήμαρχος υποστήριξε ότι στη συνέχεια «με νεότερο έγγραφο της, η δημοτική αρχή στις 13 Φεβρουαρίου τον κάλεσε σε απολογία εντός πέντε εργάσιμων ημερών προκειμένου να δικαιολογήσει του λόγους της απουσίας του». Ημερολογιακά η προθεσμία που έδωσε ο δήμος στον Μανώλη Καλαϊτζιδάκη, έληξε σήμερα Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου. Ωστόσο ο κ. Καλαϊτζιδάκη, είναι πλέον κρατούμενος από την αστυνομία.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση έγινε γνωστή το περασμένο Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024. Οταν στο αστυνομικό τμήμα Ξυλοκάστρου πήγε ένας 67χρονος αγρότης και υπέβαλε έγκληση σε βάρος άγνωστου δράση που διαμένει κάτω από πρωτόγονες συνθήκες κοντά στο χωράφι του, γιατί έβαλε φωτιά στο αγροτικό αυτοκίνητό του, το οποίο ήταν σταθμευμένο στο χωράφι του. Από την προανάκριση προέκυψε ότι δράστης του εμπρησμού ήταν ο Μανώλης Καλαϊτζιδάκης.

Όσον αφορά στις επόμενες κινήσεις της δημοτικής αρχής μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις, ο κ. Γουρνής δήλωσε: «Μετά ιεραρχικά θα πάμε στα πειθαρχικά συμβούλια. Εγώ δεν μπορώ να κόψω τον μισθό του. Έτσι έγινε και με τον δήμο Ηλιούπολης όπου υπήρχε φαίνεται και εκεί πρόβλημα και πήρε κάποια ποινή μετά από 3 χρόνια. Στο Δήμο μας ήρθε το 2020 με μετάταξη από την Ηλιούπολη για λόγους υγείας».

Στο νοσοκομείο με υψηλή πίεση

Σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες, ο πατέρας της οικογένειας των «παλαιοχριστιανών» μεταφέρθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο νοσοκομείο, επικαλούενος πρόβλημα υγείας. Όπως έγινε γνωστό, έχει υψηλή πίεση και αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία ενώ είναι κρατούμενος.




Αφού μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, εξετάστηκε και κρίθηκε πως η κατάστασή του δεν χρήζει νοσηλείας, για αυτό επέστρεψε στο αστυνομικό τμήμα.

Υπενθυμίζεται ότι ο 47χρονος ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη με κατηγορίες για απείθεια, έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο και παραβίασης του νόμου περί υποχρεωτικής φοίτησης στο σχολείο.

Στο μεταξύ αναζητούνται ακόμη τόσο τα ανήλικα παιδιά όσο και η μητέρα της οικογένειας. Ο 15χρονος γιος παραμένει νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο «Παίδων».

Με πληροφορίες από aftodioikisi. gr, ΑΝΤ1

«Κυκλώνουν» την Αθήνα οι αγρότες: Στην πρωτεύουσα το μεσημέρι της Τρίτης το κονβόι για το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα* Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν [videos]

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: