Μετά την αποκάλυψη για το έγγραφο του Πενταγώνου: Τι άλλο να τους κάνει ο Ερντογάν; (video) Παραβιάζει όλες τις δυτικές κυρώσεις, υποστηρίζει και τη Χαμάς, βοηθά και τον ISIS

epa11183295 US President Joe Biden walks from the Oval Office to board Marine One on the South Lawn of the White House in Washington, DC, USA, 26 February 2024. EPA, SHAWN THEW




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Σαν “κεραυνός” έπεσε στην αμερικανική πρωτεύουσα ότι η κατοχική Τουρκία εξυπηρετεί με όλους του τρόπους τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) που δρουν στη Συρία και στο Ιράκ και διατηρούν εστίες σε ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γαλλία, το Βέλγιο και αλλού.

Όχι ότι δεν ήταν γνωστό ότι η Τουρκία ασκεί έλεγχο στους τζιχαντιστές, αλλά είναι άλλο να το καταγράφει σε έκθεση το αμερικανικό Πεντάγωνο.

Σύμφωνα με την εξαιρετική ιστοσελίδα Nordic Monitor, είδηση που αναδημοσίευσε και η Hellas Journal, η έκθεση δείχνει ότι η τρομοκρατική οργάνωση επιμένει να χρησιμοποιεί την Τουρκία για τη μεταφορά κεφαλαίων και για να διευκολύνει την υποστήριξη των περιφερειακών και παγκόσμιων τρομοκρατικών δραστηριοτήτων της.

Οι Κούρδοι της Συρίας, που ηγούνται του πολέμου εναντίον του ISIS, εκ μέρους των Ηνωμενων Πολιτειών, έχουν καταγγείλει πολλές φορές στους Αμερικανούς εταίρους τους τη συνεργασία των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών με τους τρομοκράτες.

Οι πεζοναύτες των ΗΠΑ είναι εκεί και βλέπουν ιδίοις όμμασι αυτή την ανάρμοστη συνεργασία που θέτει σε κίνδυνο αμερικανικές ζωές. Στο πρόσφατο παρελθόν δέχθηκαν επιθέσεις από τους τζιχαντιστές του ISIS. Οι Κούρδοι εταίροι τους, βομβαρδίζονται από τους Τούρκους.

Αυτά είναι γεγονότα που προστίθενται σε άλλες αντιαμερικανικές ενέργειες της Τουρκίας:

  • Στην παραβίαση των κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας, του Ιράν και της Χαμάς.
  • Αλλά και στην οικονομική ενίσχυση της παλαιστιανικής οργάνωσης, που ξεκίνησε τον τελευταίο πόλεμο στη Μέση Ανατολή.

Εάν δεν είχε πραγματοποιηθεί η επιδρομή της Χαμάς στο Ισραήλ και η σφαγή πολλών Ισραηλινών, σήμερα δεν θα συνεχιζόταν η αιματοχυσία του παλαιστινικού λαού.

Χάθηκαν ήδη 30 χιλιάδες ζωές, ανάμεσα τους πολλά παιδιά και γυναίκες, ενώ ο καταστροφικός πόλεμος συνεχίζεται. Θα πεθάνουν και άλλοι Παλαιστίνιοι. Ας ελπίσουμε ότι η κουβέντα που πέταξε ο πρόεδρος Μπάιντεν για εκεχειρία μέχρι την Δευτέρα, θα επιβεβαιωθεί.

Υπάρχουν πληροφορίες ότι πριν από τη μοιραία 7η Οκτωβρίου, οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες κατέγραψαν συνομιλίες μεταξύ των ηγετών της Χαμάς που βρίσκονταν στην Τουρκία και τη Γάζα. Και ότι το ναυτικό του Ισραήλ σταμάτησε στη Μεσόγειο τουρκικό πλοίο που μετέφερε πολεμικό υλικό στη Χαμάς.

Όλα τα παραπάνω είναι πολύ ανησυχητικά και απλά δείχνουν ότι οι Αμερικανοί χαρίζονται σε μία αντιδυτική χώρα. Οι δηλώσεις περί της καλής συμμάχου Τουρκίας είναι για τα νήπια. Όπως έχουμε αποδείξει πολλές φορές, ο ισλαμιστής Ταγίπ Ερντογάν είναι ένας αντιδυτικός ηγέτης, που έχει μολύνει την τουρκική κοινωνία ειδικά με τον αντιαμερικανισμό του.

Και πολύ φοβάμαι ότι στη νέα “περιπέτεια” του Κυπριακού, οι Αμερικανοί θα υποστηρίξουν ξανά την Τουρκία για να επιβληθεί κάποιο νέο σχέδιο, ως “παραγωγή” της νέας πρωτοβουλίας του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών. Δεν νοείται λύση του Κυπριακού χωρίς την αποχώρηση όλων των κατοχικών στρατευμάτων και της ακύρωσης των αναχρονιστικών εγγυήσεων και των “επεμβατικών δικαιωμάτων”.

  • Ο λόγος για τον οποίο κατέρρευσαν οι συνομιλίες στο Κραν Μοντανά ήταν η άρνηση του τότε υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου να αποδεχθεί την αποχώρηση του τουρκικού Αττίλα. Είναι κόκκινη γραμμή είχε απαντήσει στον άβουλο, Αντόνιο Γκουτέρες, όταν ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ τον ρώτησε ενώπιον όλων.

Ο τότε διαπραγματευτής Ανδρέας Μαυρογιάννης είναι κατηγορηματικός διότι παραβρέθηκε στο περίφημο, αλλά μοιραίο, δείπνο. Διαψεύδει καθέτως και οριζοντίως, όσους ακόμα ισχυρίζονται το αντίθετο εξυπυρετώντας την κατοχική Τουρκία. Αλλά, και ο ίδιος ο Τσαβούσογλου, δήλωσε πολλές φορές, ότι η αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων, απλά δεν θα γίνει ποτέ.

Η Κύπρος ξαναμπαίνει στα βαθιά, εφόσον η απεσταλμένη του ΟΗΕ κ. Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ δώσει το πράσινο φως για μία νέα πρωτοβουλία των Ηνωμένων Εθνών, Παρα το γεγονός ότι η Λευκωσία διευκολύνει τις Ηνωμένες Πολιτείες σε ότι ζητήσουν -δίνει και αεροδρόμια και λιμάνια- η Ουάσιγκτον επιμένει να διατηρεί μία τουλάχιστον ερμαφρόδιτη στάση στο Κυπριακό.

Ενώ η Τουρκία έπρεπε να έχει υποστεί κυρώσεις σε επίπεδο κυβέρνησης, όχι μόνο εταιρειών, επιβραβεύεται από τους Αμερικανούς. Και αυτό θλίβει δικαιολογημένα τον Ελληνισμό.

* Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal

  • Αν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας, το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή και στο τέλος του κειμένου.
  • E-mail: [email protected]

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Πλέον δεν μας εκπλήσσει τίποτα… Πάνε στα μνημόσυνα των ηρώων και ομιλούν για απελευθέρωση, ενώ έχουν αποδεχθεί την τουρκική κατοχή της Κύπρου…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: