Μακελειό στη Γλυφάδα: Θα μπορέσει η Δέσποινα Καρνέση να ενώσει τα κομμάτια του παζλ; Ο λογαριασμός του Αιγύπτιου στην Ελβετία, η «έξωση» και η λογομαχία [videos]

File Photo Αστυνομικοί των ΕΚΑΜ, σε επιχείρηση ειδικών δυνάμεων μετά από πυροβολισμούς με νεκρούς και τραυματίες που σημειώθηκαν σε ναυτιλιακή εταιρεία, στη Γλυφάδα, Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ




Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση της τριπλής δολοφονίας από τον 76χρονο Αιγύπτιο στη Γλυφάδα καθώς πολλά είναι τα αναπάντητα ερωτήματα και τα κενά γύρω από το μακελειό που απασχολούν τις Αρχές.

Αστυνομικές πηγές θεωρούν πως τα κομμάτια του «παζλ» θα ενώσει η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, αλλά και η πολυαναμενόμενη κατάθεση από το «πρόσωπο κλειδί», τη Δέσποινα Καρνέση, συνιδιοκτήτρια της ναυτιλιακής και αδερφή της δολοφονηθείσας Μαρίας Καρνέση.

Μάλιστα, πηγές αναφέρουν πως η γυναίκα, η οποία είναι ακόμη σοκαρισμένη, έχει ήδη κληθεί στο Ανθρωποκτονιών για να δώσει κατάθεση μέσα στα επόμενα 24ωρα, μετά τις κηδείες.

Μάλιστα οι Αρχές θα επιχειρήσουν να καλέσουν για κατάθεση και τον 85χρονο εφοπλιστή που βρισκόταν σε αντιδικία με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας κάτι που φαίνεται εξαιρετικά δύσκολο καθώς αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας και βρίσκεται στο Λονδίνο.

Μέτοχος σε δύο εταιρίες ο Αιγύπτιος

Την ίδια ώρα, νέα στοιχεία αποκαλύπτονται γύρω από τον Αιγύπτιο, ο οποίος φέρεται να ήταν μέτοχος σε δύο εταιρείες της οικογένειας και όχι ένας απλός υπάλληλος της ναυτιλιακής, σύμφωνα με πληροφορίες. Ο εξαιρετικής εμπιστοσύνης «Άρης», σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν η «σκιά» του ιδρυτή της εταιρείας Σπύρου Καρνέση, καθώς οι δύο άνδρες είχαν στενή σχέση. Ο Αιγύπτιος είχε γνώμη επί των ζητημάτων της εταιρείας, άποψη και δικαιώματα.




Μάλιστα, ο ίδιος φέρεται να είχε περάσει όλη τη διάρκεια της καραντίνας του κορωνοϊού μαζί με την εφοπλιστική οικογένεια στους Πεταλιούς, τις αποκαλούμενες ελληνικές «Μαλβίδες», όπου διατηρεί οικία η οικογένεια.

Μυστήριο για τις καταθέσεις του Αιγύπτιου

Την ίδια ώρα, μυστήριο επικρατεί με τους τραπεζικούς λογαριασμούς του 76χρονου δράστη. Σύμφωνα μάλιστα με το Mega, ο Αιγύπτιος εμφανίζεται να έχει δύο λογαριασμούς, έναν στην Ελλάδα ο οποίος φέρεται να έχει καταθέσεις 500.000 ευρώ αλλά και έναν ελβετικό, από τον οποίο έχει περάσει περίπου 1,5 εκατ. ευρώ.




Kατά τις ίδιες πληροφορίες, ο ελβετικός λογαριασμός σήμερα είναι περιορισμένος, έχοντας μόλις 1.500 ευρώ. Ωστόσο, επειδή τα ποσά που εμφανίζονται να έχουν περάσει από αυτόν είναι τεράστια, αναμένεται να ερευνηθούν.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον Alpha, το Τμήμα Ανθρωποκτονιών φέρεται να έχει ζητήσει από την εισαγγελία την άδεια για άρση του τραπεζικού απορρήτου στους λογαριασμούς του 76χρονου, προκειμένου να εξακριβωθεί πόσα χρήματα τελικά είχε.

Παράλληλα, η μητέρα της οικογένειας φέρεται να είχε αφήσει κληρονομιά ένα μεγάλο χρηματικό ποσό στον Αιγύπτιο δράστη, μιας και ήταν «ευνοούμενος», καθώς συν τοις άλλοις την φρόντιζε μέχρι τον θάνατό της.




Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο 76χρονος έπαιρνε πολλά χρήματα από την εταιρεία, έμενε σε σπίτι της οικογένειας, ενώ του είχε παραχωρηθεί και αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις του.

Όπως μάλιστα ανακοίνωσε η ναυτιλιακή, ο Αιγύπτιος απολύθηκε τον Ιανουάριο του 2023 και ως αποζημίωσε έλαβε το ποσό των 74.862 ευρώ.

Από έμπιστος, δολοφόνος

Η «έξωση» από το διαμέρισμα της Γλυφάδας, που του είχε παραχωρηθεί, αλλά και το κατά πόσο επηρέασε τον 76χρονο η ενδοικογενειακή κόντρα στην εφοπλιστική οικογένεια την οποία υπηρετούσε για 36 χρόνια, συμπεριλαμβάνονται στις έρευνες για τα κίνητρα που προκάλεσαν το τριπλό φονικό.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, λίγο πριν από το μακελειό, είχε προηγηθεί έντονη λογομαχία του δράστη με τους ιθύνοντες της εταιρείας.

Μάλιστα αναζήτησε και την αδερφή της ιδιοκτήτριας η οποία κατά τύχη είχε βγει για εξωτερικές δουλειές και σώθηκε. Χθες η γυναίκα ήταν σε κατάσταση σοκ και δεν μπορούσε να πει οτιδήποτε. Η κατάθεσή της θα κατοχυρώσει, όπως αναμένεται, τα κίνητρα του δράστη ο οποίος φέρεται ότι μόλις αντιλήφθηκε ότι πρόκειται να γίνει επέμβαση των ΕΚΑΜ πήγε στο υπόγειο και με την καραμπίνα έδωσε τέλος στη ζωή του.

Σύμφωνα με το Open, ο δράστης λίγο πριν σκορπίσει τον θάνατο φέρεται να είπε «πάω να καθαρίσω τα αφεντικά». Μέσα στην εταιρεία την ώρα του μακελειού ήταν 25 εργαζόμενοι που έζησαν τον απόλυτο τρόμο.




Από τις μαρτυρίες των ανθρώπων που βρέθηκαν αντιμέτωποι με τον δράστη χαρτογραφήθηκε εν μέρη η διαδρομή και ο τρόπος που έδρασε στο εσωτερικό της εταιρίας και διαφοροποιείται λίγο από τις αρχικές εκτιμήσεις.

Είχε πάρει μαζί του το σακουαγιάζ, πήγε στον δεύτερο όροφο το άφησε στα σκαλιά πριν από το γραφείο της 77χρονης ιδιοκτήτριας, υπήρξε ο έντονος διάλογος και η διαμάχη. Βγήκε από το γραφείο ο 76χρονος και η άτυχη γυναίκα έκλεισε την πόρτα. Τότε πήρε το όπλο ο δράστη πυροβόλησε την πόρτα και την ίδια στην ωμοπλάτη. Η 77χρονη κατάφερε να διαφύγει αρχικά και να πάει στον πρώτο όροφο που ήταν το γραφείο του γαμπρού της ο οποίος ήταν το πρώτο θύμα καθώς ο 83χρονος άνδρας πυροβολήθηκε την ώρα που πήγε να κλείσει την γυάλινη πόρτα. Στη συνέχεια πυροβόλησε στο κεφάλι την 77χρονη ιδιοκτήτρια με το ίδιο κυνηγετικό όπλο. Ο άτυχος καπετάνιος κατάφερε να του αποσπάσει το όπλο, ωστόσο ο δράστης έβγαλε από την τσέπη του μπουφάν του το περίστροφο, τον πυροβόλησε και τον σκότωσε.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ, CNN GREECE , SKAI,

Μακελειό στη Γλυφάδα: Η ανακοίνωση της ναυτιλιακής για τον Αιγύπτιο και το σπίτι* «Κοινός δολοφόνος χωρίς κανένα κίνητρο»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: