«Κρυφτούλι» και νέα κατάληψη της Νομικής στο Αριστοτέλειο [video]: Λίγη ώρα μετά την επέμβαση των ΜΑΤ και την εκκένωση του κτιρίου

FILE PHOTO: Επιχείρηση της αστυνομίας για την εκκένωση της κατάληψης της Πρυτανείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από φοιτητές, Πέμπτη 1 Φεβρουάριου 2024. Μετά την πορεία ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια φοιτητές προχώρησαν σε κατάληψη της Πρυτανείας του ΑΠΘ. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ




Υπό κατάληψη τελεί εκ νέου η Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης λίγη μόλις ώρα μετά την επέμβαση των ΜΑΤ στο κτήριο για την εκκένωσή του.

Μέλη φοιτητικών παρατάξεων μόλις είδαν τις δυνάμεις των ΜΑΤ να αποχωρούν, προχώρησαν σε νέα κατάληψη της Νομικής, τουλάχιστον μέχρι αύριο (20/2) όταν και θα πραγματοποιηθεί νέα γενική συνέλευση στο τμήμα.

Υπενθυμίζεται, ότι νωρίς το πρωί της Δευτέρας (19/2) η Ελληνική Αστυνομία εκκένωσε το κτήριο, απομακρύνοντας τους καταληψίες ώστε να προχωρήσει κανονικά η εξεταστική των φοιτητών.

Ο κοσμήτορας της Νομικής Σχολής, καθηγητής Παναγιώτης Γκλαβίνης, μιλώντας στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Συνδέσεις» δήλωσε νωρίτερα σχετικά με την πρωινή επέμβαση των ΜΑΤ:

«Η επιχείρηση ήταν απολύτως ειρηνική και δεν συνελήφθη κανένας φοιτητής, που ήταν μέσα, απλώς άνοιξε το κτήριο κι αποδόθηκε στους νόμιμους χρήστες του».

Ωστόσο στη συνέχεια, φοιτητές προχώρησαν στην ανακατάληψη του κτηρίου.

Πηγή: ertnews

Συνοδεία της Αστυνομίας η κάθοδος των τρακτέρ στο Σύνταγμα: Συνεχίζονται τα μπλόκα στα τελωνεία και οι αποκλεισμοί δρόμων

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: