Εικόνες “διάλυσης” στο κόμμα της κυπριακής Δεξιάς, δύσκολες μέρες στον ΔΗΣΥ: Η πρόεδρος Αννίτα καλείται να σηκώσει το βαρύ φορτίο, αλλά υπονομεύεται από τους …”παλιούς”!

Η πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου ομιλεί στα στελέχη και στα μέλη του κόμματος. Φωτογραφία Fcebook via Δημοκρατικός Συναγερμός




Το κλίμα στην Πινδάρου παραμένει αρκετά βαρύ μετά τα όσα διαδραματίστηκαν στο Πολιτικό Γραφείο του Σαββάτου και την παραίτηση του Μάριου Πελεκάνου από τη θέση του αντιπροέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ), γράφει στον Φιλελεύθερο ο συνάδελφος Φρίξος Δαλίτης.

Αυτό το οποίο σχολιάζεται στον απόηχο των γεγονότων είναι το γεγονός ότι δεν υπήρξε και ουσιαστική αντίδραση από μέρους της ηγεσίας για τα όσα έγιναν τις προηγούμενες μέρες

Σύμφωνα με πληροφορίες το θέμα δεν συζητήθηκε χθες ούτε στην πρωινή σύσκεψη όπου γίνεται ανασκόπηση της επικαιρότητας και των θεμάτων με τα οποία απασχολούν το κόμμα.

Η μόνη αντίδραση που υπήρξε επί του θέματος χθες ήταν οι δηλώσεις του αναπληρωτή προέδρου του κόμματος Ευθύμιου Δίπλαρου, ο οποίος σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές του δηλώσεις επανέλαβε την έκκληση του προς τον Μάριο Πελεκάνο να αποσύρει την παραίτησή του.

Η πρόεδρος του κόμματος Αννίτα Δημητρίου δεν έχει ακόμα τοποθετηθεί επί των όσων έχουν συμβεί τις τελευταίες μέρες στο κόμμα. Κάτι το οποίο θα είχε τη δική του σημασία και βαρύτητα, όπως σημειώνουν συνεγερμικοί κύκλοι.

Αυτό οποίο συζητείται επίσης είναι ότι πλέον υπάρχει μία διάχυτη απογοήτευση στον κόσμο του Δημοκρατικού Συναγερμού για την κατάσταση που επικρατεί στο κόμμα, με την ευθύνη ουσιαστικά να βαραίνει τους ώμους της ηγεσίας της Πινδάρου. Η εντύπωση πλέον που επικρατεί είναι ότι υπάρχει αδυναμία διαχείρισης καταστάσεων και ταυτόχρονα πολιτική βαρύτητα.

Ο αντίκτυπος αυτής της δυσαρέσκειας που υπάρχει, όπως σημειώνουν διάφοροι συναγερμικοί κύκλοι είναι πολύ πιθανόν να φανεί στην κάλπη του ερχόμενου Ιουνίου. Κάτι το οποίο, υποδεικνύουν, θα έχει καταστροφικές συνέπειες για το κόμμα. Σε συναγερμικά πηγαδάκια συζητείται έντονα ότι θα πρέπει η ηγεσία του κόμματος να επιδείξει άμεσα ανταλανακλαστικά και να προβεί σε ενέργειες που να δείξουν αποφασιστικότητα για αλλαγή των αρνητικών δεδομένων.

Ένα «restart», αρχής γενομένης με την ενδυνάμωση του πολιτικού αποτυπώματος του κόμματος, το οποίο, όπως σημειώνουν θα επιτευχθεί μέσω της παραγωγής πολιτικών θέσεων. «Να δηλώσει ο ΔΗΣΥ ξανά παρών στον πολιτικό σκηνικό», σημειώνουν αρκετά πρώην και νυν συναγερμικά στελέχη, υποδεικνύοντας παράλληλα ότι η ηγεσία της Πινδάρου χρειάζεται και πιο δυνατή υποστηρικτική ομάδα συνεργατών.

Συζητείται ευρέως μάλιστα ότι πέραν όλων των άλλων, τα άτομα που η Αννίτα Δημητρίου πήρε στο κόμμα δεν μπορούν να την βοηθήσουν, ούτε οργανωτικά, ούτε επικοινωνιακά. Πέραν βέβαια όλων των άλλων ζητημάτων που φαίνεται να υπάρχουν στο κόμμα και μεταξύ των στελεχών της ηγεσίας του ΔΗΣΥ.

Σε κάθε περίπτωση τα ανοικτά μέτωπα παραμένουν και μέχρι στιγμής δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα οτιδήποτε που να αλλάζει τα δεδομένα. Ο ΔΗΣΥ παραμένει χωρίς υποψήφιο στη Λάρνακα και για τη Δημαρχία και για τη προεδρία του Επαρχιακού Οργανισμού. Ταυτόχρονα όμως, παραμένουν και πολλοί οι δυσαρεστημένοι από την όλη κατάσταση πραγμάτων. Πέραν του Γιώργου Κάρουλα, ο οποίος παρά τα όσα συνέβησαν το Σάββατο παραμένει στη θέση του αντιπροέδρου, υπάρχει δυσαρέσκεια, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες και από μέρους του Δημάρχου Αραδίππου Ευάγγελου Ευαγγελίδη, ο οποίος και απέσυρε τελικά το ενδιαφέρον του για να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης. Στην Λάρνακα φαίνεται ότι υπάρχει σοβαρό ζήτημα το οποίο δύσκολα θα βρει λύση. Χθες εξήγγειλε και ο βουλευτής του ΕΛΑΜ Σωτήρης Ιωάννου την υποψηφιότητα του για τη θέση του Δημάρχου της πόλης, αναδεικνύοντας ακόμα περισσότερο το κενό της έλλειψης υποψηφίου από μέρους του ΔΗΣΥ.

Σε εκκρεμότητα συνεχίζει να παραμένει και το θέμα της αντιδημαρχίας Παραλιμνίου, ενώ δεν έχει επικυρωθεί, παρόλο που έχει γίνει εισήγηση από το Εκτελεστικό Γραφείο, η υποψηφιότητα Γιώργου Νικολέττου για τη θέση του Δημάρχου.

Ένα άλλο θέμα το οποίο συζητείται επίσης είναι η περίπτωση του βουλευτή Κυριάκου Χατζηγιάννη, ο οποίος με επιστολή του την παραμονή του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος, έστειλε επιστολή απόσυρσης του ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο ευρωψηφοδέλτιο. Παρόλο ότι στην επιστολή του δεν έκανε νύξη για οτιδήποτε, εντούτοις πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει μια δυσαρέσκεια από μέρους του.

Πριν πάει στην Κύπρο η κ. Ολγκίν Κουεγιάρ θα κάνει ένα πέρασμα από το φιλοτουρκικό Λονδίνο: Η απαράδεκτη προσέγγιση της Τουρκίας και η ανάγκη επαναφοράς εντός του πλαισίου τουΟΗΕ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: