Η ώρα της πολυσυζητημένης εκδήλωσης «Απέναντι στην κυριαρχία Μητσοτάκη, ποιος;» με Τεμπονέρα, Χριστοδουλάκη, Αχτσιόγλου: Έκπληξη η παρουσία Δραγασάκη

FILE PHOTO: Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Έφη Αχτσιόγλου, συνομιλεί με τον Διονύση Τεμπονέρα πριν την έναρξη της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




«Απέναντι στην κυριαρχία Μητσοτάκη, ποιος;» είναι ο τίτλος της εκδήλωσης απόψε το θέατρο Άλφα στην Πατησίων με συνομιλητές τους Διονύση Τεμπονέρα, μέλος της Π.Γ. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Μανώλη Χριστοδουλάκη, βουλευτή ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ., και Εφη Αχτσιόγλου, βουλευτή της Νέας Αριστεράς.

Και οι τρεις συμμετέχοντες ανοίγουν τη συζήτηση για την επόμενη ημέρα της Κεντροαριστεράς και στη σημερινή εκδήλωση δίνουν το «παρών» εκπρόσωποι παραγωγικών, συνδικαλιστικών και αυτοδιοικητικών φορέων.

Η «Εφημερίδα των Συντακτών» συντονίζει τη συζήτηση και η εκδήλωση στο θέατρο «Αλφα, Ληναίος – Φωτίου» θα μεταδίδεται ζωντανά απ’ το facebook page και την ιστοσελίδα της εφημερίδας, με ταυτόχρονη κάλυψη μέσω live blogging.

Η συνύπαρξη του Τεμπονέρα, με τον «στρατιώτη του ΠΑΣΟΚ» Αποστολάκη και την «αποστάτρια» Αχτσιόγλου στο ίδιο πάνελ ομιλητών άνοιξε πολλά μέτωπα για τους ίδιους και πρωτίστως τις ηγεσίες των κομμάτων τους.

Στον ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί νευρικότητα και η συζήτηση στον 7ο όροφο της Κουμουνδούρου φαίνεται ότι ήταν έντονη για το πως πρέπει να αντιμετωπίσει την κίνηση Τεμπονέρα ο προέδρος Στέφανος Κασσελάκης.

Από το βράδυ της Κυριακής ήταν έντονη η φημολογία ακόμη και για διαγραφή Τεμπονέρα  ο οποίος μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν έκρινε σκόπιμο να κλείσει σενάρια αμφισβήτησης Κασσελάκη.

Με μια διαρροή του ο κ. Τεμπονέρας ξεκαθάριζε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι το σπίτι μας. Μακριά από εμάς και από μένα προσωπικά, κάθε προσπάθεια αμφισβήτησης και αποπροσανατολισμού. Ανταποκρινόμαστε συλλογικά στο αίτημα της κοινωνίας για συμπόρευση στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

»Ποτέ δεν επιδοκιμάσαμε διασπαστικές κινήσεις. Είναι πλέον στο DNA των δημοκρατικών ανθρώπων κατά συνέπεια και του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να επιδιώκουν συνδέσεις και υπερβάσεις, ενωτικές πρωτοβουλίες με στόχο να φανεί φως στον ορίζοντα, με δρομολόγηση κυβερνητικής διεξόδου.

»Προχωράμε όλοι μαζί μακριά από μικρόκομματικες περιχαρακώσεις και εσωστρέφειες για τη μεγάλη ανατροπή απέναντι στη έργα και της ημέρες της κυβέρνησης της Δεξιάς».

Η τοποθέτηση αυτή δεν ήρθε τυχαία καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Κασσελάκης γινόταν δέκτης ακόμη και σκληρών εισηγήσεων για το πως πρέπει να αντιμετωπίσει το στέλεχος της Πολιτικής Γραμματείας ο οποίος λίγους μήνες πριν έμπαινε στο κάδρο της δεύτερης διάσπασης μαζί με τους Χαρίτση και Αχτσιόγλου.




Το ΠΑΣΟΚ

Στο ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι η ηγεσία ξεπέρασε το αρχικό σοκ και τώρα ο Μανώλης Χριστοδουλάκης καλείται να τοποθετηθεί σε ένα πλαίσιο που δεν θα υπερβαίνει την ηγεσία Ανδρουλάκη ούτε όμως και θα περιχαρακώνεται στα στενά όρια της Χαριλάου Τρικούπη.

Ο κ. Χριστοδουλάκης ως «στρατιώτης της Παράταξης», όπως διαμηνύει από την πρώτη στιγμή που διέρρευσε η εκδήλωση, θα οριοθετήσει πολιτικά τον λεγόμενο προοδευτικό χώρο και αναμένεται να κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο ζήτημα της πάλης των γενεών που αντιπαρατίθενται.

Μιλώντας στην εκπομπή του Mega «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο κ. Χριστοδουλάκης αναφέρθηκε στην εκδήλωση, σημειώνοντας μεταξύ άλλων:

«Δεν καταλαβαίνω, γιατί προκάλεσε την αναταραχή αυτήν. Είναι μια εκδήλωση που την κάνει μια εφημερίδα, καλεί συγκεκριμένους ομιλητές και πάμε εκεί πέρα και λέμε, εγώ τουλάχιστον, τη θέση του κόμματός μου. Τόσο απλά. Τα διάφορα σενάρια περί διαφόρων θεωριών συνομωσίας φαντασιακού ή οτιδήποτε άλλο δε με αφορούν».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ανέφερε επίσης τα εξής: «Θεωρώ ότι είναι αναγκαίο να διεκδικούμε να έχουμε βήμα, να διατυπώνουμε τις θέσεις και τις στρατηγικές του κόμματός μας. Εγώ θα το κάνω όσο περισσότερο μπορώ. Δεν είναι προσωποκεντρικό, αφορά την πολιτική και τη στρατηγική».

Σε αντίθεση με το ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ στην Νέα Αριστερά δεν υπάρχει άγχος ηγεσίας και για το λόγο αυτό θα δώσουν το «παρών» και βουλευτές.

Η κα Αχτσιόγλου σύμφωνα με πληροφορίες προσέρχεται στην εκδήλωση για να εκφράσει τη θέση του κόμματος συλλογικά για την ανάγκη να οικοδομηθεί μια κοινωνική συμμαχία από όλους όσοι ασφυκτιούν από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Αναμένεται να προβάλλει πως «το ζητούμενο είναι με ποια στρατηγική θα μπορέσουν να εκφραστούν κυρίαρχα πολιτικά» αυτοί οι πολίτες που στρέφουν τον βλέμμα τους στην Κεντροαριστερά.

Παρόντες Ιωακειμίδης, Δραγασάκης 

Παρόντες στην εκδήλωση- συζήτηση «Απέναντι στην κυριαρχία Μητσοτάκη, ποιος;» θα είναι μεταξύ άλλων:

  • Ο πρώην Αντιπρόεδρος της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Δραγασάκης
  • Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Ιωακειμίδης,
  • Ο πρώην Δήμαρχος Βύρωνα, Γρηγόρης Κατωπόδης,
  • Ο πρώην Δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου,
  • Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας, Φώτης Λαμπρινίδης,
  • Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου, Γιώργος Ζάψας,

Χαιρετισμό θα αποστείλει, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, ο πρώην Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας.

Παράλληλα, παρόντες θα είναι αρκετοί πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ (όπως ο Παναγιώτης Κουρουμπλής) , 40 στελέχη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, 25 εκ των οποίων από το Λεκανοπέδιο Αττικής, επικεφαλής δημοτικών και περιφερειακών παρατάξεων που πρόσκεινται στο χώρο από όλη την Ελλάδα,

Επίσης θα παραστούν και εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων, όπως ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, Δημήτρης Βερβεσός, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου και πολλές αντιπροσωπείες από εργατικά συνδικάτα.

Κρίσιμη η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους αγρότες, τους περιμένει στο Μέγαρο Μαξίμου: Θα ακούσει τα προβλήματα τους, θα τους προτείνει λύσεις

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: