Η Νέα Αριστερά διαψεύδει κατηγορηματικά ότι έγινε συνάντηση του Αλέξη Χαρίτση με την Τουρκική Ένωση Ξάνθης

File Photo Ο πρόεδρος της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ




«Τα δημοσιεύματα στον Τύπο για δήθεν συνάντηση του προέδρου της ΚΟ της Νέας Αριστεράς με την Τουρκική Ένωση Ξάνθης είναι ψευδέστατα και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ουδέποτε υπήρξε τέτοια συνάντηση», υπογραμμίζουν πηγές της Νέας Αριστεράς.

Αναφέρουν ειδικότερα ότι «ο κ. Χαρίτσης επισκέφτηκε το Μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο της Ξάνθης, όπου τον υποδέχτηκαν και συνάντησε την διεύθυνση του σχολείου, τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων, συνάντηση στην οποία συμμετείχε και η σχολική εφορεία. Για την επίσκεψη μάλιστα είχε ληφθεί η σχετική άδεια από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων». «Ένα νόμιμα αναγνωρισμένο σχολείο που έχει σημαντικά προβλήματα, τα οποία υπογραμμίζουν τις καταστροφικές επιλογές της ελληνικής πολιτείας σε μια ευαίσθητη περιοχή. Προβλήματα που αναδείχθηκαν στην επίσκεψη του Αλέξη Χαρίτση», προσθέτουν.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι «η υποβάθμιση του δικαιώματος όλων των Ελλήνων πολιτών σε αξιοπρεπή εκπαίδευση, επιτείνει τους διαχωρισμούς και τροφοδοτεί ακραίες φωνές» και σημειώνουν ότι «ο μόνος δρόμος για τη σταθερότητα και την ασφάλεια της περιοχής είναι η κατοχύρωση της ισονομίας και της ισοπολιτείας όλων των πολιτών ανεξαρτήτως θρησκεύματος και αυτοπροσδιορισμού». «Τα υπόλοιπα θυμίζουν παρακρατικές πρακτικές παλαιάς κοπής που μόνο την ασφάλεια και την σταθερότητα δεν ευνοούν», σχολιάζουν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Κατηγορηματικός ο Έλληνας Πρωθυπουργός: «Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα αποστολής δυνάμεων, ευρωπαϊκών δυνάμεων του ΝΑΤΟ, εντός της Ουκρανίας», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: