Η κατοχική δύναμη «τα φροντίζει όλα»! Πολιτικά παιχνίδια του Αττίλα για αναγνώριση του ψευδοκράτους, μέσω του ποδοσφαίρου, επιδιώκουν η Άγκυρα και ο κατοχικός ηγέτης (video)

Στιγμιότυπο από ποδοσφαιρικό αγώνα στην κατεχόμενη Κύπρο. Φωτογραφία Hellas Journal, You Tube via Omega TV




Πολιτικά παιχνίδια της Άγκυρας και των κατεχομένων, επιχειρώντας μέσω του ποδοσφαίρου αυτή τη φορά να πετύχουν έστω και έμμεση αναγνώριση του ψευδοκράτους, αποκάλυψε στο δελτίο του Omega ο Στέλιος Χαραλάμπους.

Σύμφωνα με πληροφορίες η παράνομη “Τουρκοκυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου” έχει ετοιμάσει την αίτηση της για ένταξη στην Ασιατική Συνομοσπονδία. Μάλιστα σε τοποθέτηση του ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Χασάν Σέρτογλου, σημείωσε ότι για όλα φροντίζει η Τουρκία.

O Χασάν Σέρτογλου δήλωσε ότι η Ασιατική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου επιτρέπει σε κράτη που δεν είναι μέλη των Ηνωμένων Εθνών, την ένταξη στους κύκλους της με το καθεστώς του «προσωρινού μέλους». Γίνονται προσπάθειες από την Τουρκία, αυτή τα φροντίζει όλα.

Για τις προσπάθειες της τουρκοκυπριακής πλευράς είναι ενήμερη η ΚΟΠ η οποία ήδη προέβη σε κάποιες ενέργειες σε μια προσπάθεια να ανατρέψει τις μεθοδεύσεις του ψευδοκράτους.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΚΟΠ, Κωσταντίνος Σιαμπουλής δήλωσε ότι το θέμα το χειρίζεται προσωπικά ο Πρόεδρος της ΚΟΠ. Ο κ. Γιώργος Κούμας έχει μιλήσει με την ΟΥΕΦΑ Και την ΦΙΦΑ, στα μέσα της εβδομάδας θα βρεθεί στο Παρίσι και έχει προγραμματίσει συναντήσεις για συζήτηση του θέματος αυτού. Είναι ξεκάθαρο η μόνη νόμιμη αρχή στην Κύπρο είναι η ΚΟΠ.

Με πολιτικούς και αθλητικούς παράγοντες στις ελεύθερες περιοχές να θεωρούν ότι αυτή η κίνηση έχει άμεση πολιτική διάσταση στην προσπάθεια της Τουρκία για λύση δυο κρατών, καθώς αν εγγραφούν τελικά στην Ασιατική Συνομοσπονδία θα πετύχουν ένα είδος αναγνώρισης που θα δημιουργήσει προηγούμενο.

Μάλιστα σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η ομάδα young turkish cypriots ισχυρίζεται ότι ο λόγος που επιδιώκουν την ένταξη στην Ασιατική Συνομοσπονδία είναι η πολιτική απομόνωσης των Τουρκοκυπρίων.

Λόγω των πολιτικών απομόνωσης που εφαρμόζει η ελληνοκυπριακή πλευρά, οι Τουρκοκύπριοι αδυνατούν να αγωνιστούν σε διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις. Αυτό μπορεί να αλλάξει γιατί οι Ελληνοκύπριοι δεν μπορούν να ασκήσουν βέτο για συμμετοχή των τουρκοκυπριακών ομάδων στην συνομοσπονδία της Ασίας.

Πάντως παρόμοια προσπάθεια μέσω του ποδοσφαίρου έγινε και παλαιότερα από πλευράς Τουρκοκυπρίων. Η Ασιατική συνομοσπονδία έχει 47 μέλη, ενώ βρίσκεται κάτω από την ομπρέλα της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου της FIFA.

Τόσο καταλαβαίνε ο άνθρωπος: «Λαμβάνοντας υπόψη το Κυπριακό» υπάρχει ανάγκη για πιο στενή συνεργασία μεταξύ της Ε.Ε. και της Τουρκίας, ισχυρίζεται ο Μπορέλ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: