Η FA ενέκρινε το deal του 1,25 δισεκ. μεταξύ Ράτκλιφ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Στον Βρετανό επιχειρηματία το 25% του κλαμπ

File Photo Ineos chairman and OGC Nice owner Jim Ratcliffe attends the French Ligue 1 soccer match, OGC Nice vs Paris Saint Germain, at the Allianz Riviera stadium, in Nice, France, 18 October 2019. EPA/SEBASTIEN NOGIER




Η απόκτηση του 25% των μετοχών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από τον Βρετανό δισεκατομμυριούχο Τζιμ Ράτκλιφέλαβε το «πράσινο φως» απ’ την Αγγλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία την Τετάρτη (14/2) στο τελευταίο βήμα για την ολοκλήρωση της «εισόδου» του στο κλαμπ.

Η FA επιβεβαίωσε την έγκρισή της σε μια δήλωση μια ημέρα αφότου η Premier League επικύρωσε επίσης τη συμφωνία, καθότι ο 71χρονος Ράτκλιφ πέρασε το τεστ των Ιδιοκτητών και των Διευθυντών τους.

Ο Ράτκλιφ έκλεισε μία συμφωνία 1,25 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον περασμένο Δεκέμβριο για μειοψηφικό μερίδιο στον σύλλογο και θα επενδύσει επίσης 300 εκατομμύρια δολάρια σε βελτιώσεις υποδομής.

Η συμφωνία θα δώσει το δικαίωμα στον Ράτκλιφ να αναλάβει τις ποδοσφαιρικές λειτουργίες του συλλόγου με έμφαση στην αναβάθμιση του γηπέδου του «Ολντ Τράφορντ» και την ενίσχυση της αγωνιστικής ομάδας.

Η επικύρωση εξαρτιόταν από την έγκριση της Premier League και της FA και με αυτό εξασφαλισμένο πλέον, η συμφωνία θα ολοκληρωθεί μόλις ο Ράτκλιφ αποκτήσει το 25% των εκκρεμών μετοχών της Κατηγορίας Α, κάτι που αναμένεται να συμβεί πριν από τις 17 Φεβρουαρίου.

Η οικογένεια Γκλέιζερ που είχε στα χέρια της τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, είχε δεχθεί πολύ έντονη κριτική από τους οπαδούς που τους κατηγορούν για την αγωνιστική πτώση των 20 φορές πρωταθλητών Αγγλίας μετά από μια περίοδο κυριαρχίας υπό τον σερ Άλεξ Φέργκιουσον, ο οποίος αποσύρθηκε το 2013.

Ενώ πολλοί φίλαθλοι θα είχαν ελπίδες για μια πλήρη πώληση, η άφιξη του Ράτκλιφ χαιρετίστηκε ευρέως απ’ το οπαδικό κίνημα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η επιρροή του γίνεται ήδη αισθητή στη Γιουνάιτεντ με τον αθλητικό διευθυντή του INEOS, Ντέιβ Μπρέιλσφορντ, να τον συνοδεύσει σε ένα νέο πεδίο.

Ο Ράτκλιφ διόρισε επίσης τον Ομάρ Μπεράντα ως νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο του συλλόγου, αφού άφησε τον ρόλο του ως επικεφαλής των ποδοσφαιρικών επιχειρήσεων στην αντίπαλη Μάντσεστερ Σίτι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Παγκόσμιο υγρού στίβου-Ντόχα 2024: «Γλίστρησε» στα πέναλτι η πρόκριση στον τελικό για την εθνική γυναικών, ήττα 13-11 από την Ουγγαρία

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: