Φορτηγό πλοίο αμερικανικής ιδιοκτησίας υπό ελληνική σημαία δέχθηκε πυραυλική επίθεση ανοιχτά της Υεμένης * Ζήτησε στρατιωτική συνδρομή * Σώο και ασφαλές το πλήρωμα

FILE PHOTO: Στιγμιότυπο από βίντεο που δημοσίευσαν οι Χούθι της Υεμένης από την στιγμή που εκδηλώνεται πειρατεία σε πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα πριν απο μερικές ημέρες. Screenshot via X@WrMonitors/




Καλά στην υγεία του είναι το 23μελές πλήρωμα του ελληνικής σημαίας πλοίου, «Sea Champion», το οποίο νωρίτερα σήμερα δέχθηκε επίθεση με πυραύλους ενώ έπλεε ανοικτά του Άντεν της Υεμένης.

      Το πλοίο δεν χτυπήθηκε καθώς οι πύραυλοι κατέληξαν στη θάλασσα, περίπου 15 μέτρα μακριά από το πλοίο, και το μόνο που υπέστη είναι ένα σπασμένο τζάμι. Οι πέντε Έλληνες αλλά και τα υπόλοιπα 18 μέλη του πληρώματος είναι όλοι καλά στην υγεία τους, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Πρόκειται για ένα πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου σιτηρών, από την Αργεντινή στην Υεμένη.

Λίγες ώρες νωρίτερα σήμερα, η  βρετανική εταιρεία για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας Ambrey είχε ανακοινώσει πως αμερικανικής ιδιοκτησίας φορτηγό πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου υπό ελληνική σημαία ζήτησε στρατιωτική συνδρομή δηλώνοντας πως δέχθηκε «πυραυλική επίθεση» σε απόσταση περίπου 93 μιλίων ανατολικά του Άντεν της Υεμένης.

Σύμφωνα με την Ambrey, το πλήρωμα χαρακτηρίζονταν “σώο και αβλαβές”.

Δεύτερη επίθεση σε μια μέρα

Νωρίτερα, οι Χούθι είχαν ανακοινώσει ότι στοχοθέτησαν ένα  εμπορικό πλοίο με το όνομα Rubymar στον κόλπο του Άντεν και τώρα το πλοίο κινδυνεύει να βυθιστεί,.

Το πλοίο είναι βρετανικό και το πλήρωμά του ασφαλές, πρόσθεσε ο ίδιος, ενώ σημείωσε ότι οι Χούθι κατέρριψαν ένα αμερικανικό drone στη Χοντέιντα.

Η υπηρεσία ναυτικής ασφάλειας της Βρετανίας (UKMTO) ανέφερε ότι το πλήρωμα εγκατέλειψε ένα πλοίο έπειτα από έκρηξη που σημειώθηκε σε αυτό όταν έπλεε στα ανοικτά της Υεμένης.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Λονδίνο, United Kingdom

Οι Χούθι λένε ότι έπληξαν το βρετανικό πλοίο Rubymar στον κόλπο του Άντεν: Κινδυνεύει να βυθιστεί, ασφαλές το πλήρωμα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: