Φοιτητές και Διοικητικοί έριξαν τον server στο ΕΚΠΑ για να μην γίνουν τηλε-εξετάσεις: Κουκουλοφόροι κατέστρεψαν υπολογιστές και πέταξαν μπογιές στο Τμήμα Πληροφορικής [video]

Φωτογραφία διοικητικών υπαλλήλων που πραγματοποιούν διαμαρτυρία με πανό στο ΕΚΠΑ την ώρα που διοικητικοί υπάλληλοι του Ιδρύματος έριχναν τον server για να μην γίνουν τηλε-εξετάσεις. Φωτογραφία από την σελίδα στο Facebook στην οποία αναρτήθηκε η ανακοίνωση των υπαλλήλων για την απόφασή τους να ρίξουν τον server του ΕΚΠΑ./Μένουμε Ενεργοί – υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη




Δεν λειτουργούσε για μια ώρα η ιστοσελίδα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου (ΕΚΠΑ), καθώς ο σύλλογος διοικητικών υπαλλήλων και φοιτητές εισέβαλαν στο Κέντρο Λειτουργίας και Διαχείρισης Δικτύου και έριξαν τον server του πανεπιστημίου για να μποϋκοτάρουν την διεξαγωγή των διαδικτυακών εξετάσεων όπως αποφασίστηκε από τις διοικήσεις των σχολών ως απάντηση στις καταλήψεις των Ιδρυμάτων.

Ο σέρβερ έκλεισε για 1 ώρα και ένα τέταρτο, ενώ στο σημείο επικράτησε ένταση, με κάποιες μαρτυρίες να κάνουν λόγο ακόμα και για απειλές για δολιοφθορά σε μηχανήματα.

Ειδικότερα, ο σέρβερ «έπεσε» στις 10.00 και λειτούργησε εκ νέου μετά τις 11.15.

  • Εξω από το κτίριο του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών έως το μεσημέρι παρέμεναν τουλάχιστον 50 φοιτητές, έχοντας αναρτήσει πανό.

Λίγο μετά τις 12.30, στο σημείο εμφανίστηκε ομάδα κουκουλοφόρων που προκάλεσε ζημιές σε υπολογιστές εντός του κτιρίου, ενώ έριξαν και μπογιές στους τοίχους. Κάποιοι φοιτητές αντέδρασαν και υπήρξε συμπλοκή, με τουλάχιστον ένα φοιτητή να έχει τραυματιστεί.

Ο Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων, σε σχετική ανακοίνωση, τονίζει ότι «η κυβέρνηση προσπάθησε να παρακάμψει, με εκβιαστικό τρόπο, το φοιτητικό κίνημα με την εξ αποστάσεως εξεταστική! Ενάντια στις μεθοδεύσεις αυτές, σήμερα οι φοιτητικοί σύλλογοι του ΕΚΠΑ μαζί με τον Σύλλογο Διοικητικών Υπαλλήλων, απαντούν από κοινού με παρέμβαση στο ΚΛΕΙΔΙ (Κέντρο Λειτουργίας και Διαχείρισης Δικτύου) του ΕΚΠΑ, ρίχνοντας τους σέρβερ του πανεπιστημίου, μπλοκάροντας έτσι την τηλεξεταστική».

Σημειώνεται ότι την παραπάνω κίνηση την είχαν προαναγγείλει στις 7 Φεβρουαρίου με σχετική ανακοίνωση.

 

«Υπονομεύουν το δημόσιο πανεπιστήμιο»

Μεγάλο μέρος της πανεπιστημιακής κοινότητας εξέφρασε έντονη δυσαρέσκεια για αυτή την εξέλιξη.

Μιλώντας στην «Καθημερινή», ο καθηγητής Αρης Χατζής χαρακτήρισε εξοργιστική την ενέργεια στο μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας. «Προσπαθούμε να κάνουμε τη δουλειά μας και κάποιοι βάζουν βούτυρο στο ψωμί όσων έχουν συμφέρον να υπονομεύσουν το ελληνικό πανεπιστήμιο».

Η καθηγήτρια Βάσω Κιντή, σε δηλώσεις της επίσης στην «Καθημερινή», τόνισε ότι κάποιοι «κάνουν ό,τι θέλουν, όποτε θέλουν» και ότι «αυτές οι ενέργειες υπονομεύουν το δημόσιο πανεπιστήμιο και το αποκόπτουν από τον διεθνή χώρο κι όλο το δίκτυο επαφών που έχουμε ως ακαδημαϊκοί στην Ελλάδα και το εξωτερικό».

Την ίδια ώρα, σε δηλώσεις του στην Αυγή, το μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δημήτρης Αντωνίου τόνισε ότι «βρισκόμαστε εδώ σε μία συμβολική κίνηση συμπαράστασης στον αγώνα των φοιτητών απέναντι σε αυτό το άδικο νομοσχέδιο που εμπορευματοποιεί πλήρως τη δημόσια δωρεάν Παιδεία, την καταστρέφει. Καταστρέφει τις υποδομές των δημόσιων πανεπιστημίων. Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι να βρεθούμε στο Κέντρο Λειτουργίας & Διαχείρισης Δικτύου, μπλοκάροντας τις υπηρεσίες, ώστε σήμερα τουλάχιστον να μη γίνουν οι τηλεξεταστικές. Ολο το σύστημα ταυτοποίησης περνά μέσα από αυτό το κτίριο. Χωρίς αυτό δεν μπορεί να γίνει καμία τηλεξέταση».




Mε πληροφορίες από kathimerini.gr/OPEN TV

Σκότωσε την συνιδιοκτήρια της ναυτιλιακής, τον γαμπρό της, έναν καπετάνιο και αυτοκτόνησε: Ο Αιγύπτιος δράστης ήταν επιστάτης σε κτήμα στους Πεταλιούς

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: