Φάρμακα για τους ομήρους στη Γάζα παρέλαβε η Χαμάς μετά από μεσολάβηση του Κατάρ και της Γαλλίας

Eικόνα από το βίντεο της Ισλαμικής Τζιχάντ με ηλικιωμένο όμηρο. Photo via Twitter




Η Χαμάς επιβεβαίωσε πως παρέλαβε φορτίο με φάρμακα και έχει αρχίσει ήδη τη διανομή τους σε ομήρους που κρατάει στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ.

Χάρη σε μεσολάβηση του Κατάρ και της Γαλλίας, επιτεύχθηκε τον προηγούμενο μήνα συμφωνία για την κατεπείγουσα παράδοση φαρμάκων που χρειάζονται όμηροι της Χαμάς σε αντάλλαγμα για ανθρωπιστική βοήθεια – συμπεριλαμβανομένων φαρμάκων – που προορίζεται για τον άμαχο πληθυσμό στη Λωρίδα της Γάζας.

«Το Κατάρ έλαβε επιβεβαίωση ως μεσολαβητής στη συμφωνία, η οποία περιλαμβάνει την είσοδο φαρμάκων και την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας σε αμάχους στη Λωρίδα της Γάζας, ιδίως στις πιο πληγείσες και κατεστραμμένες περιοχές, σε αντάλλαγμα για την παράδοση φαρμάκων που χρειάζονται οι όμηροι» που παραμένουν στον παλαιστινιακό θύλακα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ, ο Ματζίντ αλ Ανσάρι.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ντόχα, Κατάρ  

Επιθέσεις των Χούθι εναντίον ισραηλινού πλοίου και αμερικανικών πολεμικών στην Ερυθρά Θάλασσα και της πόλης Εϊλάτ στο Ισραήλ

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: