Έτοιμοι για την μεγάλη κάθοδο στην Αθήνα οι αγρότες από όλη την Ελλάδα: Αύριο πρώτο ραντεβού των τρακτέρ στο Κάστρο Βοιωτίας [videos]

FILE PHOTO: Aγρότες της Αργολίδας πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας μαζί με τα τρακτέρ τους στην πόλη του Άργους, Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ




Πανέτοιμοι και αποφασισμένοι να κατέβουν στην Αθήνα με τα τρακτέρ τους είναι οι αγρότες των μπλόκων, μαζί με αυτούς και οι κτηνοτρόφοι και οι μελισσοκόμοι από όλη την ελληνική επικράτεια.

Ωστόσο, και παρότι οι διαβουλεύσεις κυβέρνησης – αγροτοσυνδικαλιστών συνεχίζονται, βάσει των δηλώσεων του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, η κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη να μην επιτρέψει την πορεία των τροχοφόρων.

  • Τα σενάρια που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι να επιτραπεί ένας περιορισμένος αριθμός τρακτέρ στο Σύνταγμα, όπως έγινε και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, καθώς και τη διεξαγωγή του συλλαλητηρίου τουλάχιστον κάποιες ώρες νωρίτερα και συγκεκριμένα από τις 2 έως τις 4 το μεσημέρι.

Παράλληλα, οι συνδικαλιστές των αγροτών έχουν διαμηνύει πως όσοι δεν ακολουθήσουν την πορεία προς την Αθήνα την ερχόμενη Τρίτη, θα προβούν σε αποκλεισμούς λιμανιών και τελωνείων.

«Ούτως η άλλως εμείς θα κατέβουμε με τρακτερ και με λεωφορεία και αυτοκίνητα. Είμαστε σίγουροι ότι θα γίνει ένα πολύ μεγάλο συλλαλητήριο όχι με την μεγάλη και μαζίκή συμμετοχή των αγροτών αλλά και από τον κόσμο της Αθήνας που νιώθουν την ακρίβεια στο πετσί τους» τόνισε ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Μπλόκου Πλατύκαμπου, Ρίζος Μαρούδας.

«Το θέμα είναι ότι δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε προβλήματα αυτό τονίσαμε στον κ. Υπουργό μέσα στην πόλη. «Θέλουμε να πάμε ειρηνικά να κάνουμε το συλλαλητήριο μας και να σηκωθούμε να φύγουμε όμορφα και ωραία» τόνισε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας, Γιώργος Διαμαντόπουλος.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης, διεμήνυσε: «Οι πόρτες διαλόγου παραμένουν ανοιχτές», .

Οι Θεσσαλοί αγρότες φέρονται αποφασισμένοι να κατέβουν στην Αθήνα με πολλά τρακτέρ και λεωφορεία. Εκτιμάται ότι ο αριθμός των γεωργικών μηχανημάτων ενδέχεται να είναι τριψήφιος, καθώς μόνο από τη Θεσσαλία θα συγκεντρωθούν 60-70 τρακτέρ, ενώ στο κομβόι θα προστεθούν τρακτέρ από τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία.Αγροτικά μηχανήματα αναμένονται να κινηθούν επίσης από την Ήπειρο, τη Δυτική Ελλάδα αλλά και την Κρήτη.

  • Το «ραντεβού» των αγροτών έχει δοθεί για τη Δευτέρα, στο Κάστρο Βοιωτίας, όπου θα συγκεντρωθούν όλα τα τρακτέρ, πριν την κάθοδο στην Αθήνα την Τρίτη. 

Επιπροσθέτως, υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 70 λεωφορεία και δεκάδες ΙΧ θα κατέβουν στην Αθήνα για το συλλαλητήριο. Ο αριθμός των αγροτών, κτηνοτρόφων και μελισσοκόμων που εκτιμάται ότι θα συμμετάσχουν στο μεγάλο -όπως όλα δείχνει- συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, θα ξεπεράσει τους 5.000, αναφέρουν οι διοργανωτές.




 

Νέα μπλόκα το Σάββατο

Το βράδυ του Σαββάτου οι αγρότες μπλόκαραν για δύο ώρες την επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης Μουδανιών ενώ οι αγρότες και πτηνοτρόφοι των Ιωαννίνων οι οποίοι απέκλεισαν αργά το απόγευμα την παλιά εθνική οδό Ιωαννίνων – Κοζάνης στον κόμβο Καλπακίου.

Οι αγρότες σε δηλώσεις τους στα τοπικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για μία πολύ δύσκολη κατάσταση και όλος ο αγροτικός κόσμος είναι σε αναμονή για το τι θα γίνει.

 




 




 

 

 

 

Επιχείρηση απεγκλωβισμού 31 μεταναστών από δύσβατη περιοχή της Σάμου: Μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στην ακτή

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: