Ενας πλανήτης μόνο για 4: H ΝΑSA αναζητά εθελοντές για να ζήσουν επί έναν χρόνο σε μία ρέπλικα του Αρη [video]

File Photo A handout photo made available by NASA shows the landscape surrounding NASA’s Perseverance Mars rover, on Sol 52, 13 April 2021 (issued 14 April 2021). NASA’s Mars Perseverance rover acquired this image using its onboard Right Navigation Camera (Navcam). Having landed on Mars on 18 February, Perseverance’s main mission on Mars is astrobiology and the search for signs of ancient microbial life, according to NASA. EPA/NASA/JPL-Caltech/HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES




Τέσσερις εθελοντές για να συμμετάσχουν στην επόμενη προσομοίωση της αποστολής στην επιφάνεια του Άρη, διάρκειας ενός χρόνου, αναζητά η NASA.

Το πλήρωμα των τεσσάρων θα κατοικεί σε τρισδιάστατο τυπωμένο αντίγραφο του κόκκινου πλανήτη, με στόχο την ανάπτυξη και αξιολόγηση συστημάτων για αποστολές που προγραμματίζονται για τη δεκαετία του 2030

Η δεύτερη από τις τρεις προγραμματισμένες επίγειες αποστολές με την ονομασία CHAPEA (Crew Health and Performance Exploration Analog) έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει την άνοιξη του 2025.

Το τετραμελές εθελοντικό πλήρωμα θα ζει και θα εργάζεται μέσα σε έναν βιότοπο 157 τετραγωνικών μέτρων που βρίσκεται στο Johnson Space Center της NASA στο Χιούστον. Ο Mars Dune Alpha, όπως ονομάζεται ο οικότοπος, προσομοιώνει τις προκλήσεις μιας αποστολής στον Άρη, συμπεριλαμβανομένων των περιορισμών των πόρων, των βλαβών του εξοπλισμού, των καθυστερήσεων στην επικοινωνία και άλλων περιβαλλοντικών παραγόντων πίεσης. Το πλήρωμα θα κάνει διαστημικούς περιπάτους, ρομποτικές λειτουργίες, θα φροντίζει τον βιότοπο, θα ασκείτια και θα αναπτύσσει καλλιέργειες.

Τα προσόντα 

Η NASA αναζητά υγιείς και δραστήριους πολίτες ή μόνιμους κατοίκους των ΗΠΑ, οι οποίοι δεν καπνίζουν, είναι 30-55 ετών και γνωρίζουν άριστα την Αγγλική γλώσσα για την αποτελεσματική επικοινωνία μεταξύ των μελών του πληρώματος και του ελέγχου της αποστολής. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν έντονη επιθυμία για μοναδικές, ικανοποιητικές περιπέτειες και ενδιαφέρον για τη συμβολή στο έργο της NASA για την προετοιμασία του πρώτου ανθρώπινου ταξιδιού στον Άρη.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει την Τρίτη 2 Απριλίου 2024.

Υπάρχει αποζημίωση για τη συμμετοχή στην αποστολή. Περισσότερες πληροφορίες θα δοθούν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ελέγχου των υποψηφίων.

Στο πλαίσιο της αποστολής Artemis της NASA, η υπηρεσία θα θέσει τα θεμέλια για μακροπρόθεσμη επιστημονική εξερεύνηση στη Σελήνη, θα προσγειώσει την πρώτη γυναίκα, τον πρώτο έγχρωμο αστροναύτη και τον πρώτο διεθνή εταίρο αστροναύτη στη σεληνιακή επιφάνεια και θα προετοιμάσει ανθρώπινες αποστολές στον Άρη προς όφελος όλων.

Με πληροφορίες από Guardian 

Μετά από 30 χρόνια περιήγηση ο ευρωπαϊκός δορυφόρος ERS-2 «πέφτει» στη Γη την Τετάρτη: Μικρότερη από μία στα εκατό δισεκατομμύρια η πιθανότητα να κτυπήσει άνθρωπο [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: