Ελάτε στην Αθήνα για διάλογο, ακόμη και σήμερα: Πρόσκληση Αυγενάκη προς το Συντονιστικό των αγροτών στα μπλόκα

FILE PHOTO: Αγρότες πετάνε μήλα ως ένδειξη διαμαρτυρίας στο αγροτικό συλλαλητήριο στο πλαίσιο κινητοποιήσεων με αφορμή την έκθεση Agrotica στη Θεσσαλονίκη, Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ




Πρόσκληση προς τους διαμαρτυρόμενους αγρότες οι οποίο βρίσκονται στα μπλόκα σε όλη τη χώρα απηύθυνε σήμερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καλώντας τους να προσέλθουν σε διάλογο με την κυβέρνηση.

Μόνο μέσα από τον διάλογο επιλύονται τα προβλήματα και όχι μέσα από το κλείσιμο των δρόμων, ανέφερε ο Λευτέρης Αυγενάκης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΪ».

  • Ο κ. Αυγενάκης απηύθυνε επίσημη πρόσκληση προς το Συντονιστικό των αγροτών που βρίσκονται στα μπλόκα να σχηματίσουν αντιπροσωπεία από 20 άτομα και να έλθουν, ακόμα και σήμερα ή αύριο, στο υπουργείο και να πραγματοποιήσουν συνάντηση μαζί του.

Δεσμεύθηκε για την ένταξη των επιλαχόντων των «Σχεδίων Βελτίωσης» στο πρόγραμμα, ενώ υπογράμμισε ότι θα στηρίξει το αίτημά για ρύθμιση των χρεών που έχουν προς τον ΔΕΔΔΗΕ.

Μιλώντας για το 3% των παραγωγών που δεν έχουν πάρει προκαταβολές αποζημιώσεων για καλλιέργειες όπως σταφύλια και ροδάκινα, ανακοίνωσε ότι θα πληρωθούν την επόμενη εβδομάδα.

Παράλληλα ο κ. Αυγενάκης στις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) τόνισε ότι αυτές εντοπίζονται στα οικολογικά σχήματα σημειώνοντας ότι είναι λάθος της ΕΕ να δίνει περισσότερο βάρος στο περιβάλλον και να το διαφοροποιεί από την αγροτική παραγωγή.

Τέλος, κάλεσε τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους να επαναξιολογήσουν το σύνολο του πακέτου των μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Νέα μπλόκα από τους αγρότες, ποιοι δρόμοι κλείνουν: Η «πολιορκία» της Αθήνας από τα τρακτέρ και η μετωπική με την κυβέρνηση

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: