Εκλογές σύμφωνα με το καταστατικό ζητά η Όλγα Γεροβασίλη από τον Κασσελάκη ρίχνοντας «άκυρο» στην κάλπη της 10ης Μαρτίου: Στους συνέδρους πλέον η τελική απόφαση

Η Όλγα Γεροβασίλη απευθύνεται στους συνέδρους του κόμματος, κατά τη διάρκεια της τρίτης μέρας των εργασιών του 4ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, που πραγματοποιείται στο κλειστό του Τάε Κβον Ντο, στο Παλαιό Φάληρο, Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




«Εκλογή αρχηγού όπως ακριβώς προβλέπει το καταστατικό του κόμματος», ζήτησε η Όλγα Γεροβασίλη σε συζήτηση που είχε με τους δημοσιογράφους.

Η κ. Γεροβασίλη άφησε μία αιχμή κατά του προέδρου λέγοντας ότι «στην δική του σύντομη απάντηση στην ομιλία της, έκανε μία παράλειψη δεν είπε ότι η εκλογή θα γίνει όπως προβλέπει το καταστατικό, όπως έγινε και στην εκλογή του Αλέξη Τσίπρα και στην συνέχεια του ιδίου του κ. Κασσελάκη».

Ακολούθως εξήγησε ότι «το καταστατικό προβλέπει ότι η εκλογή αρχηγού γίνεται έναν μήνα μετά την προκήρυξη και ότι θα γίνει με κάλπη».

Σημειώνεται ότι ο κ. Κασσελάκης έχει πει για εκλογή στις 10 Μαρτίου και ότι θα γίνει με υβριδικό σύστημα, δηλαδή και με κάλπη και ψηφιακά. Η κ. Γεροβασίλη είπε ακόμη ότι το Συνέδριο θα αποφασίσει σήμερα Κυριακή για το αν τελικά θα γίνει η εκλογή αρχηγού.

Πρόσθεσε όμως ότι «το Συνέδριο δεν είναι καταστατικό και δεν μπορεί να αλλάξει την διαδικασία εκλογής- δηλαδή το διάστημα του ενός μήνα και ότι γίνεται με κάλπη”.

Όσο για την δέσμευση που ζήτησε ο Στέφανος Κασσελάκης την επομένη της εκλογής να παραμείνει στο κόμμα ανεξαρτήτως αποτελέσματος σχολίασε «δεν θεωρώ αναγκαίο να απαντήσω στα αυτονόητα. Το εγγυάται η πορεία μου στην παράταξη».

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ: Την υποψηφιότητα της για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ανακοίνωσε η Όλγα Γεροβασίλη κατά την τοποθέτηση της στο Συνέδριο του κόμματος, δηλώνοντας παρούσα στο δημόσιο προσκλητήριο που είχε απευθύνει ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Λίγους μήνες πριν τις ευρωεκλογές το κόμμα μας βυθίζεται στην εσωστρέφεια. Οφείλουμε να δώσουμε διέξοδο. Το δίλημμα που έχουμε μπροστά μας είναι υπαρξιακής σημασίας. Υπαρξιακό για τον ΣΥΡΙΖΑ και το ίδιο το πολιτικό μας σύστημα. Γιατί είμαστε αξιωματική αντιπολίτευση.

Ακούω τον εύλογο προβληματισμό ‘μήπως μια εσωκομματική διαδικασία τώρα, θα δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα’. Μακάρι να μη χρειαζόταν. Πιστεύω, όμως, βαθιά ότι είναι αναγκαίο. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τα πράγματα όπως είναι. Όλες και όλοι έχουμε ευθύνη. Μου αναλογεί μερίδιο της ευθύνης, για το πριν και για το τώρα», είπε.

«’Ακουσα το δημόσιο προσκλητήριο του Προέδρου: Η απάντηση μου σε αυτή την πρόκληση είναι ότι είμαι παρούσα», τόνισε η κ. Γεροβασίλη, προσθέτοντας ότι «αυτό επιβάλει το αίσθημα ευθύνης μου απέναντι στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, απέναντι στον προοδευτικό κόσμο της χώρας, στην Ιστορία του χώρου μας και στους αγώνες που δώσαμε μαζί». Τόνισε ότι δεν φοβήθηκε ποτέ την ευθύνη, ούτε στα πιο δύσκολα, πάντα έβαζα πλάτη».

«Περάσαμε δια πυρός και σιδήρου για να μεγαλώσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ. Για να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση και τα μνημόνια. Δεν μετρήσαμε ποτέ το προσωπικό και πολιτικό κόστος» και «είμαι υπερήφανη για όλα όσα πετύχαμε, για τη χώρα, για την κοινωνία, για την προοδευτική παράταξη και είμαι υπερήφανη που ήμουν μέλος της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα».

«Αγαπητέ Πρόεδρε, δεν αγαπάς τα μέλη περισσότερο από εμάς. Δεν αμφισβητώ την αγάπη σου, αλλά όχι», είπε, σημειώνοντας ότι «τη σχέση με τα μέλη μας και την κοινωνία την υπερασπίζομαι στην πράξη, όχι στα λόγια».

Σχολίασε ότι ποτέ δεν εξέλαβε την ψήφο των πολιτών ως «λευκή επιταγή και πώς «όλες και όλοι κρινόμαστε καθημερινά από τους πολίτες».

Υπογράμμισε ότι «σήμερα, αυτή την τόσο δύσκολη στιγμή, δηλώνω παρούσα. Για να σταματήσει η κατηφόρα, για να ανακάμψει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για να γίνει ξανά η Μεγάλη Αριστερά, για να γίνει ξανά ο προοδευτικός χώρος πρωταγωνιστής (…) για μια πραγματική προοδευτική αντεπίθεση που τόσο έχει ανάγκη η χώρα και λαός μας».

ΟΛΗ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΕΔΩ

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ελλάδα Αθήνα 

Επισήμως υποψήφια η Ολγα Γεροβασίλη: Εκλογές για τις 10 Μαρτίου στον ΣΥΡΙΖΑ «προκήρυξε» ο Στέφανος Κασσελάκης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: