Έκλεψαν μέσα σε βαγόνι τρένου τσάντα με τα σχέδια ασφαλείας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού

FILE PHOTO: Αστυνομικές δυνάμεις στον σιδηροδρομικό σταθμό Γκαρ ντι Νορ, στο Παρίσι. EPA/Christophe Petit Tesson




Μια τσάντα που περιείχε έναν υπολογιστή και δύο USB που περιείχαν τα  σχέδια ασφαλείας της γαλλικής αστυνομίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού κλάπηκε από ένα τρένο στον σταθμό Gare du Nord της πρωτεύουσας.

Η τσάντα ανήκε σε μηχανικό από το δημαρχείο του Παρισιού , ανακοίνωσε η αστυνομία αργά την Τρίτη, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού BFM, προσθέτοντας ότι είχε βάλει την τσάντα του στο χώρο αποσκευών του βαγονιού, πάνω από το κάθισμά του.

Καθώς το τρένο του καθυστερούσε να φύγει, αποφάσισε να πάρει κάποιο άλλο, οπότε και ανακάλυψε την κλοπή.

  • Ο μηχανικός είπε ότι ο υπολογιστής εργασίας του και δύο στικάκια USB περιείχαν ευαίσθητα δεδομένα, ιδιαίτερα τα σχέδια της δημοτικής αστυνομίας για την ασφάλεια των φετινών θερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Έρευνα διενεργεί η περιφερειακή αστυνομία μεταφορών.

Το δημαρχείο του Παρισιού δεν ήταν σε θέση να σχολιάσει αμέσως όταν επικοινώνησε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Δύο χιλιάδες δημοτικοί αστυνομικοί και περίπου 35.000 μέλη του προσωπικού ασφαλείας θα αναπτυχθούν κατά τη διάρκεια των Αγώνων, που θα διαρκέσουν από τις 26 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου.

Το Παρίσι υπήρξε σκηνή τρομοκρατικών επιθέσεων μεγάλης κλίμακας, όπως στο Μπατακλάν το 2015, όταν ισλαμιστές εξτρεμιστές εισέβαλαν στο χώρο της μουσικής σκηνής και σε υπαίθρια καφέ, σκοτώνοντας 130 άτομα .

 

Με πληροφορίες από The Guardian

 

Συγκλονιστική Ναβάλναγια στην Ευρωβουλή: Για να νικήσετε τον Πούτιν, πάψτε να είστε βαρετοί * Δεν γίνεται διαπραγμάτευση με το Κρεμλίνο, το δείχνει ο θάνατος του Αλεξέι [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: